Foto: lulu88
Myslím si, že túto polievočku pozná veľa ľudí ale predsa ju sem dám, pretože možno niekto nie a chce niečo dobré uvariť :) Recept Zobraziť celý popisMyslím si, že túto polievočku pozná veľa ľudí ale predsa ju sem dám, pretože možno niekto nie a chce niečo dobré uvariť :) Recept mám od starkej, ktorá mi túto polievku veľmi rada varí. Keď som bola malá tak som ju milovala a teraz tomu nie je inak :)
Postup
-
1
Ako prvé si zemiaky nakrájame na drobno a dáme variť do osolenej vody. Množstvo podľa toho koľko polievky chcete.
-
2
Medzi tým ako sa nám varia zemiaky, si z múku, vajíčka a vody spravíme mrveničku (alebo len v múky a vody). Pokiaľ chcete mať mrvančeky také hrubšie tak si ich natrháte, pokiaľ menšie, cesto si urobte tuhšie a nastrúhajte ho. Ja som ich trhala :)
-
3
Keď sú zemiaky uvarené (nemusia byť úplne, pretože sa ešte dovaria s mrvancami) pridáme do vody mrvance. Množstvo tiež podľa toho akú hustú polievku chcete. Vodu ešte prípadne trocha osolíme a sem tam premiešame aby sa nám nepolepili. Uvarené sú, keď vyplávajú n a povrch.
-
4
Keď ich máte hotové, zlejte obar, tak cca polovicu.
-
5
Hneď na to pridáme mlieko. Mlieko by malo byť prevarené ale nemusí. Ja pridávam mlieko rovno z krabice :) Prípadne môžete pridať aj zakysanku, ale mne osobne viac chutí s klasickým mliekom (najlepšie domácim) :) Pridávame do vtedy pokiaľ nemá polievka mliečnu chuť a dochutíme soľou podľa potreby.
-
6
A už nám neostáva nič iné len polievku s chuti spapať. Dobrú chuť.
-
7
Dúfam, že bude chutiť tak ako mne :-P
Túto mliekovú "melencovú" polievku varieval s úspechom môj syn na internáte ako stredoškolák nielen pre seba, ale aj pre ostatných nielen z ich izby. Okrem soli ju jemne dochucujeme cukrom, vtedy chutí báječne.