Mleté mäso v lístkovom cestíčku (fotorecept)

Autor receptu: jerica

@jerica mleté mäso najčastejšie robievam do plnenej papriky , do kyslej kapusty ale aj na tento spôsob, túto úpravu robievam keď chcem trochu zmeniť jedálniček k tomu rôzne prílohy .

6-8
porcií
20 minút
príprava
40-45 minút
na 160-180 °C

Postup

  1. mleté mäso , vajíčko ( vajíčko náhodou bolo dvojžĺtkové) pridám biele korenie,niekedy robievam bez vajíčka,mäso je šťavňatejšie ,
  2. muškátový oriešok , osolíme podľa chuti , premiešame ,
  3. lístkové cesto už na pečiacom papieri - radličkou rozdelím na obdĺžniky,vyšlo mi osem stačilo pre nás dvoch ,
  4. kraje cesta obdĺžnikov natriem rozšľahaným vajíčkom , na každý obdĺžnik dám spracované mleté mäso v tvare šuľčeka
  5. cesto preložím cez mäso , uzavriem
  6. pokračujeme
  7. natrieme vyšľahaným vajíčkom
  8. každý kúsok malej rolky ihlicou popichám , posypem sézamom , dám piecť
  9. dám do vyhriatej rúry na začiatok som piekla na 160°; po desiatich minútach som piekla ešte 25 minút na 180°C každá(ý) si pozná svoju rúru , je to poznať ako chytá farbu rolka
  10. podávala som k mäsovým rolkám v lístkovom ceste bešamel so šampiňónmi , prílohy si prispôsobujem čo mám doma , niekdy len s miešaným šalátom
  11. rukolu
  12. čierne olivy