Mleté mäso v lístkovom cestíčku (fotorecept)
Autor receptu: jerica
@jerica mleté mäso najčastejšie robievam do plnenej papriky , do kyslej kapusty ale aj na tento spôsob, túto úpravu robievam keď chcem trochu zmeniť jedálniček k tomu rôzne prílohy .
6-8 porcií |
20 minút príprava |
40-45 minút na 160-180 °C |
Postup
- mleté mäso , vajíčko ( vajíčko náhodou bolo dvojžĺtkové) pridám biele korenie,niekedy robievam bez vajíčka,mäso je šťavňatejšie ,
- muškátový oriešok , osolíme podľa chuti , premiešame ,
- lístkové cesto už na pečiacom papieri - radličkou rozdelím na obdĺžniky,vyšlo mi osem stačilo pre nás dvoch ,
- kraje cesta obdĺžnikov natriem rozšľahaným vajíčkom , na každý obdĺžnik dám spracované mleté mäso v tvare šuľčeka
- cesto preložím cez mäso , uzavriem
- pokračujeme
- natrieme vyšľahaným vajíčkom
- každý kúsok malej rolky ihlicou popichám , posypem sézamom , dám piecť
- dám do vyhriatej rúry na začiatok som piekla na 160°; po desiatich minútach som piekla ešte 25 minút na 180°C každá(ý) si pozná svoju rúru , je to poznať ako chytá farbu rolka
- podávala som k mäsovým rolkám v lístkovom ceste bešamel so šampiňónmi , prílohy si prispôsobujem čo mám doma , niekdy len s miešaným šalátom
- rukolu
- čierne olivy