Foto: jerica
@jerica pokračujem k receptu špargla (chřest) s palacinkou , ako som robila bešamel so šampiňonmi ,
4-5
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
dáme na panvicu maslo , múku , spravíme bledú zápražku
-
2
do hotovej zápražky pridáme pokrájaný cesnak na plátky , premiešame
-
3
pridáme šampiňony , premiešame
-
4
zeleninu parím nad osolenou vodou so zelenou vegetou-ligurček , vodu z parenej zeleniny nalejem na základ bešamelu
-
5
zalejeme vodou na ktorej sme parili zeleninu,premiešame
-
6
za stáleho miešania prilejeme smotanu na šľahanie (1 kelímok)
-
7
prilejeme toľko mlieka aby sme dosiahli krémovú konzistenciu omáčky
-
8
môžeme pridávať k rôznym jedlám
-
9
zelená vegeta , vynikajúca chuť a vôňa , z jedla robí zázraky:-))
No, ta ty barz dobre hutoriš po vyhodňarsky. Šak ľepši jak ja. Bo muj ocec tvardy stredoslovak zos Ružomberka. Ta ket ja chcem hutoric po vyhodňarsky ta še šicke šmeju - že neznam. Juj ako blbo sa to píše :-)))))))
@cica tie chlebíky som robila,sú z receptu ktorý pridala naša jednička na varecha.sk @tizian1cat :-)) bageta so slaninkou a pórom.Výborné, synovi bez póru:-))