Mleté hovädzie so sladkou čili omáčkou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Mleté mäso premiešame so sherry, sójovou omáčkou, sezamovým olejom, maizenou a necháme odstáť 20 minút. Sušené krevety zalejeme vriacou vodou a necháme 15 minút odstáť. Čierne huby pripravíme takým istým spôsobom. Scedíme a vytlačíme prebytočnú vodu, nasekáme.
- V panvici wok rozpálime olej, orestujeme cibuľu a cesnak 30 sekúnd. Pridáme mäso, krevety, huby a restujeme ešte päť minút. Potom pridáme čili, rybaciu omáčku, cukor a koriander. Restujeme ďalšie dve minúty. Odstavíme a pridáme bazalku a mätu.
- Čili omáčka: Cukor rozpustíme v octe, zľahka osolíme a do vlažného sirupu pridáme cesnak a čili.
|