Mleté hovädzie so sladkou čili omáčkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mleté mäso premiešame so sherry, sójovou omáčkou, sezamovým olejom, maizenou a necháme odstáť 20 minút. Sušené krevety zalejeme vriacou vodou a necháme 15 minút odstáť. Čierne huby pripravíme takým istým spôsobom. Scedíme a vytlačíme prebytočnú vodu, nasekáme.
  2. V panvici wok rozpálime olej, orestujeme cibuľu a cesnak 30 sekúnd. Pridáme mäso, krevety, huby a restujeme ešte päť minút. Potom pridáme čili, rybaciu omáčku, cukor a koriander. Restujeme ďalšie dve minúty. Odstavíme a pridáme bazalku a mätu.
  3. Čili omáčka: Cukor rozpustíme v octe, zľahka osolíme a do vlažného sirupu pridáme cesnak a čili.