Foto: gacy
Tento typ danga patrí v Japonku medzi najznámejšie :) Ak máte niekto prístup k japonským obchodom môžte si cesto spraviť z múk - Joshinko Zobraziť celý popisTento typ danga patrí v Japonku medzi najznámejšie :) Ak máte niekto prístup k japonským obchodom môžte si cesto spraviť z múk - Joshinko (dajte pol balíčku - 100g) + Shiratamako (pol balíčku - 100g). Ja som ich však nemala šancu kúpiť. Toto cesto je robené nad parou. (predtým som dávala aj recept na varené dango). Odporúčam nad parou ;)
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
200 g |
|
50-70 g |
|
100-140 ml |
|
sójový sirup: | |
100 ml |
|
70 g |
|
1 čl (alebo iný škorb) |
|
2 1/2 čl |
|
:iné | |
10-13 ks |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si vodnú kúpeľ. (Do hrnca dáme trocha vody a naň najlepešie misku s dierkami - alebo obyčajnú misku či tanier)
-
2
Zmiešame múku a cukor a veľmi pomaly pridávame vodu. OZAJ OPATRNE !!! :) Vznikne mierne lepkavé, polotuhé cesto.
-
3
Cesto natrháme na kúsky a dáme do kúpeľu :) Necháme ho naparovať sa 25 min. (nezabudnite dať navrch pokrievku) :D
-
4
Potom ho dáme späť do misky. (pozor je horúce ja som ho nechala mierne vychladnúť aby bolo iba teplé). Namáčame si ruky vo vode a cesto spracúvame.
-
5
Ja som si ho potom rozpolila a ručne vyvaľkala na hrubší pás.
-
6
Nožíkom som odkrojila kúsky cesta, tie som následne tvarovala do guličiek a po 3 napichovala na špajdle :)
-
7
Tu sú moje výtvory bez zdobenia :)
-
8
Môžme ich mierne opiecť na panvici (bez oleja :D )
-
9
Príprava sirupu. Všetky suroviny dáme do hrncu a následne privedieme do varu. Varíme tak 1-2 min a vznikne nám akoby jemná želatína :)
-
10
Tu je na obrázku pravé Mitarashi dango zalievané sójovou omáčkou.
-
11
Môžme ich však ozdobiť kokosom. (už bez omáčky)
-
12
Alebo zdobíme čokoládou. (také mám najradšej :D )
-
13
Alebo aj džemom. Čímkoľvek. Je to na vás. Itadakimasu !!! :) (po japonsky niečo ako dobrú chuť)
A taku predajňu široko ďaleko u nás niet.