Mitarashi dango

gacy - fotkagacy, 17. marca 2013
Mitarashi dango
Foto: gacy

Tento typ danga patrí v Japonku medzi najznámejšie :) Ak máte niekto prístup k japonským obchodom môžte si cesto spraviť z múk - Joshinko Zobraziť celý popisTento typ danga patrí v Japonku medzi najznámejšie :) Ak máte niekto prístup k japonským obchodom môžte si cesto spraviť z múk - Joshinko (dajte pol balíčku - 100g) + Shiratamako (pol balíčku - 100g). Ja som ich však nemala šancu kúpiť. Toto cesto je robené nad parou. (predtým som dávala aj recept na varené dango). Odporúčam nad parou ;)

37
porcií
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
200 g
50-70 g
100-140 ml
sójový sirup:
100 ml
70 g
1 čl (alebo iný škorb)
2 1/2 čl
:iné
10-13 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si vodnú kúpeľ. (Do hrnca dáme trocha vody a naň najlepešie misku s dierkami - alebo obyčajnú misku či tanier)

    Mitarashi dango - obrázok 1
  2. 2

    Zmiešame múku a cukor a veľmi pomaly pridávame vodu. OZAJ OPATRNE !!! :) Vznikne mierne lepkavé, polotuhé cesto.

    Mitarashi dango - obrázok 2
  3. 3

    Cesto natrháme na kúsky a dáme do kúpeľu :) Necháme ho naparovať sa 25 min. (nezabudnite dať navrch pokrievku) :D

    Mitarashi dango - obrázok 3
  4. 4

    Potom ho dáme späť do misky. (pozor je horúce ja som ho nechala mierne vychladnúť aby bolo iba teplé). Namáčame si ruky vo vode a cesto spracúvame.

    Mitarashi dango - obrázok 4
  5. 5

    Ja som si ho potom rozpolila a ručne vyvaľkala na hrubší pás.

    Mitarashi dango - obrázok 5
  6. 6

    Nožíkom som odkrojila kúsky cesta, tie som následne tvarovala do guličiek a po 3 napichovala na špajdle :)

    Mitarashi dango - obrázok 6
  7. 7

    Tu sú moje výtvory bez zdobenia :)

    Mitarashi dango - obrázok 7
  8. 8

    Môžme ich mierne opiecť na panvici (bez oleja :D )

    Mitarashi dango - obrázok 8
  9. 9

    Príprava sirupu. Všetky suroviny dáme do hrncu a následne privedieme do varu. Varíme tak 1-2 min a vznikne nám akoby jemná želatína :)

    Mitarashi dango - obrázok 9
  10. 10

    Tu je na obrázku pravé Mitarashi dango zalievané sójovou omáčkou.

    Mitarashi dango - obrázok 10
  11. 11

    Môžme ich však ozdobiť kokosom. (už bez omáčky)

    Mitarashi dango - obrázok 11
  12. 12

    Alebo zdobíme čokoládou. (také mám najradšej :D )

    Mitarashi dango - obrázok 12
  13. 13

    Alebo aj džemom. Čímkoľvek. Je to na vás. Itadakimasu !!! :) (po japonsky niečo ako dobrú chuť)

    Mitarashi dango - obrázok 13

Diskusia k receptu

mojack
No na obrázku to vyzerá pekne, ale zvedavá som ako to vyzerá ak by to bolo rozrezané ...huste...tažke..lahučke ako pierko ..??
A taku predajňu široko ďaleko u nás niet.
gacy
Áno je to husté.(ale nie tvrdé to ozaj nie :D ) Môže sa však cesto mierne rozvaľkať a plniť. U nás tiež nie, všetko si kupujem v jednote :D (prípadne bio obchod, kvoli muke). Ale viem že v Česku takéto predajne majú. :(
evusik
si určite veľmi šikovná, keď vyrábaš takéto pomerne zložité a pre nás exotické jedlá... pekne a podrobne spracovaný recept, zrozumiteľný aj pre úplného laika.... držím palce, nech sa ti darí :-)
julica
Jé, no zase japonské a zase iné. Zaujímalo by ma, či je táto chuť dango iná, v čom, lebo príprava je pomerne náročnejšia ako pri tom prvom typem teraz neviem, do ktorého sa pustiť. :)
gacy
Ono tie gulky su v oboch pripadoch rovnakej chuti, este by som povedala ze tieto nad parou su lepsie. Ale zase mamina je toho nazoru ze tie prve su omnoho lepsie :D je to jedno :) Dakujem
nikar
Akú múku si použila? U nás nemáme poblízku žiadny japonský obchod a tak som rozmýšľala nad klasickou múkou. Ale či bude lepšia hladká, polohrubá alebo hrubá to neviem. Akého názoru by si bola ty?
gacy
@nikar ja som bola v obyčajnej Jednote (teraz už Tempo) u nás v meste a kúpila som ryžovú múku. Myslím, že tam sa nerobí rozdiel či polohrubá, či hladká. Jednoducho ryžová :)
eleni
Presne toto som hladala, dakujem! Dali by sa plnit ako mochi. Vyskusam. Sikovna si velmi.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia