Mitarashi dango
Autor receptu: gacy
Tento typ danga patrí v Japonku medzi najznámejšie :) Ak máte niekto prístup k
japonským obchodom môžte si cesto spraviť z múk - Joshinko (dajte pol balíčku - 100g)
+ Shiratamako (pol balíčku - 100g). Ja som ich však nemala šancu kúpiť. Toto cesto je
robené nad parou. (predtým som dávala aj recept na varené dango). Odporúčam nad
parou ;)
37 porcií |
15 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si vodnú kúpeľ. (Do hrnca dáme trocha vody a naň najlepešie misku s dierkami - alebo obyčajnú misku či tanier)
- Zmiešame múku a cukor a veľmi pomaly pridávame vodu. OZAJ OPATRNE !!! :) Vznikne mierne lepkavé, polotuhé cesto.
- Cesto natrháme na kúsky a dáme do kúpeľu :) Necháme ho naparovať sa 25 min. (nezabudnite dať navrch pokrievku) :D
- Potom ho dáme späť do misky. (pozor je horúce ja som ho nechala mierne vychladnúť aby bolo iba teplé). Namáčame si ruky vo vode a cesto spracúvame.
- Ja som si ho potom rozpolila a ručne vyvaľkala na hrubší pás.
- Nožíkom som odkrojila kúsky cesta, tie som následne tvarovala do guličiek a po 3 napichovala na špajdle :)
- Tu sú moje výtvory bez zdobenia :)
- Môžme ich mierne opiecť na panvici (bez oleja :D )
- Príprava sirupu. Všetky suroviny dáme do hrncu a následne privedieme do varu. Varíme tak 1-2 min a vznikne nám akoby jemná želatína :)
- Tu je na obrázku pravé Mitarashi dango zalievané sójovou omáčkou.
- Môžme ich však ozdobiť kokosom. (už bez omáčky)
- Alebo zdobíme čokoládou. (také mám najradšej :D )
- Alebo aj džemom. Čímkoľvek. Je to na vás. Itadakimasu !!! :) (po japonsky niečo ako dobrú chuť)