Mitarashi dango

Autor receptu: gacy

Tento typ danga patrí v Japonku medzi najznámejšie :) Ak máte niekto prístup k japonským obchodom môžte si cesto spraviť z múk - Joshinko (dajte pol balíčku - 100g) + Shiratamako (pol balíčku - 100g). Ja som ich však nemala šancu kúpiť. Toto cesto je robené nad parou. (predtým som dávala aj recept na varené dango). Odporúčam nad parou ;)

37
porcií
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si vodnú kúpeľ. (Do hrnca dáme trocha vody a naň najlepešie misku s dierkami - alebo obyčajnú misku či tanier)
  2. Zmiešame múku a cukor a veľmi pomaly pridávame vodu. OZAJ OPATRNE !!! :) Vznikne mierne lepkavé, polotuhé cesto.
  3. Cesto natrháme na kúsky a dáme do kúpeľu :) Necháme ho naparovať sa 25 min. (nezabudnite dať navrch pokrievku) :D
  4. Potom ho dáme späť do misky. (pozor je horúce ja som ho nechala mierne vychladnúť aby bolo iba teplé). Namáčame si ruky vo vode a cesto spracúvame.
  5. Ja som si ho potom rozpolila a ručne vyvaľkala na hrubší pás.
  6. Nožíkom som odkrojila kúsky cesta, tie som následne tvarovala do guličiek a po 3 napichovala na špajdle :)
  7. Tu sú moje výtvory bez zdobenia :)
  8. Môžme ich mierne opiecť na panvici (bez oleja :D )
  9. Príprava sirupu. Všetky suroviny dáme do hrncu a následne privedieme do varu. Varíme tak 1-2 min a vznikne nám akoby jemná želatína :)
  10. Tu je na obrázku pravé Mitarashi dango zalievané sójovou omáčkou.
  11. Môžme ich však ozdobiť kokosom. (už bez omáčky)
  12. Alebo zdobíme čokoládou. (také mám najradšej :D )
  13. Alebo aj džemom. Čímkoľvek. Je to na vás. Itadakimasu !!! :) (po japonsky niečo ako dobrú chuť)