Minútka z pečene

Autor receptu: pusta

V našej rodine bola pečeň obľúbenou delikatessou, najmä pre jej rýchlu prípravu, ale aj chuť. Je vynikajúcim pohostením pre nečakanú, ale milú návštevu. Vhodná aj ako obed, či večera.

4
porcie
15 minút
príprava
4-6 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Umytú pečeň pokrájame na plátky o hrúbke 3-5 mm, lepšie sa krája, ak sme ju predtým na chvíľku dali do mrazničky - asi na 15 -20 minút. Plátky pečene z oboch strán okoreníme mletým čiernym korením a posypeme paprikou.
  2. Prudko opečieme po oboch stranách na rozpálenom oleji a kladieme ich na tanier.
  3. Servírujeme s na drobno pokrájanou cibuľou alebo kolieskam jarnej cibuľky, prelejeme trochou výpeku, horčicou, varenými zemiakmi alebo len s krajcom domáceho chleba. Ak chceme mať pečienku chrumkavejšiu, pred opečením na oleji ju ešte obalíme v múke. Solíme až tesne pred konzumáciou.