Minilievance s ríbezľami a mätovým cukrom
Nadýchané minilievance s kvapkou sviežosti – čerstvé ríbezle priamo v ceste a navrchu jemne posypané domácim mätovým cukrom. Ľahučký dezert alebo raňajky, ktoré Zobraziť celý popisNadýchané minilievance s kvapkou sviežosti – čerstvé ríbezle priamo v ceste a navrchu jemne posypané domácim mätovým cukrom. Ľahučký dezert alebo raňajky, ktoré spájajú tradičné suroviny s modernou formou a sviežou chuťou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
200 g |
|
2 ks |
|
250 ml |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
2 PL |
|
štipka |
|
Ovocie: | |
100 g (čerstvé alebo mrazené) |
|
Mätový cukor: | |
2 PL |
|
6-8 lístkov |
|
Postup
-
1
Mätové lístky spolu s práškovým cukrom rozmixujeme alebo rozdrvíme v mažiari na jemný aromatický cukor. Odložíme bokom.
- 2
V miske zmiešame múku, prášok do pečiva, cukor kryštálový a štipku soli. V druhej miske prešľaháme vajcia s mliekom a olejom. Tekutú zmes vlejeme do suchej a krátko premiešame, len aby sa spojila.
- 3
Očistené ríbezle jemne vmiešame do cesta. Časť necháme na ozdobu.
- 4
Rozohrejeme panvicu s minimom oleja. Tvoríme malé lievance (cca 6–8 cm). Pečieme z oboch strán 1–2 minúty, kým nie sú zlatisté.
- 5
Lievance poukladáme na tanier, posypeme mätovým cukrom a prípadne pridáme zvyšné ríbezle.
Tiež lievance:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu