Minilievance s ríbezľami a mätovým cukrom

ellie17 - bez fotkyellie17, dnes 09:19

Nadýchané minilievance s kvapkou sviežosti – čerstvé ríbezle priamo v ceste a navrchu jemne posypané domácim mätovým cukrom. Ľahučký dezert alebo raňajky, ktoré Zobraziť celý popisNadýchané minilievance s kvapkou sviežosti – čerstvé ríbezle priamo v ceste a navrchu jemne posypané domácim mätovým cukrom. Ľahučký dezert alebo raňajky, ktoré spájajú tradičné suroviny s modernou formou a sviežou chuťou.

4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
200 g
2 ks
250 ml
2 PL
1 ČL
2 PL
štipka
Ovocie:
100 g (čerstvé alebo mrazené)
Mätový cukor:
2 PL
6-8 lístkov



Postup

  1. 1

    Mätové lístky spolu s práškovým cukrom rozmixujeme alebo rozdrvíme v mažiari na jemný aromatický cukor. Odložíme bokom.

  2. 2

    V miske zmiešame múku, prášok do pečiva, cukor kryštálový a štipku soli. V druhej miske prešľaháme vajcia s mliekom a olejom. Tekutú zmes vlejeme do suchej a krátko premiešame, len aby sa spojila.

  3. 3

    Očistené ríbezle jemne vmiešame do cesta. Časť necháme na ozdobu.

  4. 4

    Rozohrejeme panvicu s minimom oleja. Tvoríme malé lievance (cca 6–8 cm). Pečieme z oboch strán 1–2 minúty, kým nie sú zlatisté.

  5. 5

    Lievance poukladáme na tanier, posypeme mätovým cukrom a prípadne pridáme zvyšné ríbezle.

Diskusia k receptu