Lievance
Minilievance s ríbezľami a mätovým cukrom
Autor receptu: ellie17
Nadýchané minilievance s kvapkou sviežosti* – čerstvé ríbezle priamo v ceste a navrchu jemne posypané domácim mätovým
cukrom. Ľahučký dezert alebo raňajky, ktoré spájajú tradičné suroviny s modernou formou a sviežou chuťou.
4 porcie |
15 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Mätové lístky spolu s práškovým cukrom rozmixujeme alebo rozdrvíme v mažiari na jemný aromatický cukor. Odložíme bokom.
- V miske zmiešame múku, prášok do pečiva, cukor kryštálový a štipku soli.
V druhej miske prešľaháme vajcia s mliekom a olejom.
Tekutú zmes vlejeme do suchej a krátko premiešame, len aby sa spojila.
- Očistené ríbezle jemne vmiešame do cesta. Časť necháme na ozdobu.
- Rozohrejeme panvicu s minimom oleja. Tvoríme malé lievance (cca 6–8 cm). Pečieme z oboch strán 1–2 minúty, kým nie sú zlatisté.
- Lievance poukladáme na tanier, posypeme mätovým cukrom a prípadne pridáme zvyšné ríbezle.