Lievance

Minilievance s ríbezľami a mätovým cukrom

Autor receptu: ellie17

Nadýchané minilievance s kvapkou sviežosti* – čerstvé ríbezle priamo v ceste a navrchu jemne posypané domácim mätovým cukrom. Ľahučký dezert alebo raňajky, ktoré spájajú tradičné suroviny s modernou formou a sviežou chuťou.

4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mätové lístky spolu s práškovým cukrom rozmixujeme alebo rozdrvíme v mažiari na jemný aromatický cukor. Odložíme bokom.
  2. V miske zmiešame múku, prášok do pečiva, cukor kryštálový a štipku soli. V druhej miske prešľaháme vajcia s mliekom a olejom. Tekutú zmes vlejeme do suchej a krátko premiešame, len aby sa spojila.
  3. Očistené ríbezle jemne vmiešame do cesta. Časť necháme na ozdobu.
  4. Rozohrejeme panvicu s minimom oleja. Tvoríme malé lievance (cca 6–8 cm). Pečieme z oboch strán 1–2 minúty, kým nie sú zlatisté.
  5. Lievance poukladáme na tanier, posypeme mätovým cukrom a prípadne pridáme zvyšné ríbezle.