Mini žemličky á la žaby (fotorecept)
Autor receptu: hviezdickaz
Recept mám z knižky recepty zo života, kde bol uvedený ako " Rovenšťanské žaby ". Robila som ich ako pohostenie na oslavu :) Keďže som ich robila z dvojnásobnej dávky, uvádzam ich teda takto .
60-65 porcií |
60 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Do múky prilejeme vlažné mlieko, pridáme rozdrobené droždie, rozpustené maslo, cukor a štipku soli.
- Vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť 30 min.
- Cesto nám krásne v miske - kyske vykyslo.
- Cesto preložíme na pomúčenú dosku, vyvaľkáme ho ( nie natenko ) a vykrojíme z neho malé kolieska .
- Tie preložíme na plech vyložený pečiacim papierom, kde ich necháme 10 min. podkysnúť. Potom ich potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme sezamom a dáme piecť do predhriatej rúry.
- Upečené a vychladnuté žemličky do 2/3 narežeme, naplníme plnkou a kolieskom klobásy, aby vznikol dojem žaby s pretiahnutými ústami. Dozdobíme ich petržlenovou vňaťou.
- Tu sú plnené cesnakovou nátierkou, kolieskom klobásy, syrom a dozdobené sú petržlenovou vňaťou.
- A tu sú plnené vajíčkovou nátierkou, kolieskom klobásy a dozdobené sú petržlenovou vňaťou.