Foto: sonulienka
Tento recept som dostala v práci od kolegyne keď som ešte pracovala a od vtedy ho pečiem pri oslavách. Je to veľmi chutné keď Zobraziť celý popisTento recept som dostala v práci od kolegyne keď som ešte pracovala a od vtedy ho pečiem pri oslavách. Je to veľmi chutné keď sa sedí a popíja.
porcií
príprava
na 170-175 °C
Postup
-
1
Droždie trochu cukru a mlieka si urobíme kvások. Múku preosejeme 2-3 krát pridáme soľ premiešame, cukor.Keď máme kvások prilejeme ho do múky, pridáme pustené maslo a mlieko. Vypracujeme cesto ktoré necháme asi 30 minút kysnúť.
- 2
Keď máme cesto vykysnuté vyvaľkáme ho na pomúčenej doske a vykrajujeme malé kolieska ktoré dáme na plech a vytvarujeme malé buchtičky. Necháme ich ešte na plechu 10 minút kysnúť, potom potrieme vajíčkom posypeme sézamom a dáme piecť.
- 3
Na plnku rozmiešame maslo so syrom a pretlačeným cesnakom.Upečené buchtičky nakrojíme do 2/3 naplníme plnkou dáme klobásku.Ja dávam aj varené vajíčko,na malé pásiky nakrájanú papriku,na kolieska nakrájané uhorky,paradajky a hlavne netreba zabudnúť ozdobnú alebo akú máme petržlenovú vňať. Fantázie sa medze nekladú ale je to skutočne veľmi dobré.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Na Vareche je toľko rovnakých receptov až až a nikomu to nevadí, aspoň myslím :-))))
A už len aby reč nestála - ten recept som poslala do časopisu Život ja, následne ho uverejnili aj v knihe. Nie som jeho autor - doma ho máme možno už viac ako dvadsať rokov od sestrinej kolegyne - bola to vynikajúca kuchárka ešte v socialistických jasličkách pre deti. Keďže každému chutili, tak som ho posunula ďalej na zverejnenie.
Tak teda ja Ti ďakujem. Ja mám aj tú knihu ale recept mi dala ešte keď som pracovala kolegyňa.