Foto: avanka
Ak chcete byť na oslave za hviezdu, určite skúste tieto "mini hamburgeríky", ako ich nazval môj 7 ročný synovček. Dajú sa rôzne naplniť a vždy Zobraziť celý popisAk chcete byť na oslave za hviezdu, určite skúste tieto "mini hamburgeríky", ako ich nazval môj 7 ročný synovček. Dajú sa rôzne naplniť a vždy zožnú úspech
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť asi hodinu. Potom ho rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme kolieska, z ktorých vytvarujeme malé buchtičky. Čím menšie budú buchtičky, tým väčší úspech zožnete..ja používam pohárik o priemere 5 cm. Buchtičky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme vajíčkom, posypeme sézamom a upečieme. Pred pecenim ich môžeme ešte nechať podkysnúť.
- 2
Po vychladnutí ich prekrojíme do 2/3, nie celkom do konca, naplníme plnkou, ozdobíme kolieskom klobásky, aby nám vznikol dojem žaby s pretiahnutými ústami.
- 3
Plnku dostaneme spojením masla, syra a roztlačeného cesnaku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
a ano, sluzi to aj ako pecivo, buchticky su vyborne aj na druhy den......
ja niekedy plnim len maslom, syrom, sunkou a zeleninou....niekedy ich jeme k polievke...
:) neni zač :) Dnes ich spravím :) už sa teším :)
s cukrom som nikdy problem nemala, jasne, ze si to kazdy upravi podla seba, a kysnutie som v recepte uz opravila....mne cesto spracovava domaca pekarnicka, takze ten cas staci...
a aj si ich plnil?
Mali sme doma ešte guláš...tak som k tomu upiekol dobre veľké :D boli také ako pagáče....nabudúce ešte nastrúham na vrch syr :D
Ja si skoro všetky jedlá prispôsobím k sebe :)
ja davam tak 1 okopistu lyzicku cukru, ale tu uvadzam povodny recept, ako som ho nasla......
So syrom som ich uz tiez robila, aj s inymi druhmi semienok alebo len s rascou a hrubozrnnou solou
su velmi variabilne