Bezlepkový jahodový zákusok

Mini jahodové tortičky bez lepku

Autor receptu: novalim

20
porcií
20 minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Postup

  1. V mise vyšľaháme žĺtky s práškovým cukrom do nadýchanej bledej peny. Pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a zamiešame. V druhej mise vyšľaháme bielky s kryštálovým cukrom na sneh. Potom obe zmesi jemne zmiešame. Napokon po častiach primiešavame gumenou varechou preosiatu múku.
  2. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a kartou rovnomerne rozotrieme na výšku asi 2-3 cm. Pečieme na 170-180 stupňov 10-15 minút.
  3. Po upečení necháme cesto trocha vychladnúť. Z cesta potom malou formičkou guľatého tvaru vykrojíme mini tortičky.
  4. Minitortičky potrieme jahodovým džemom. Smotanu vyšľaháme, preložíme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a šľahačku nanášame na tortičky. Nakoniec ozdobíme kúskom jahody.