Foto: mariaklara
Recept mám od neteri, mám rada zmenu, tak občas namiesto obložených chlebíkov robím tieto hamburgery.
porcií
príprava
na 15-180 °C
Postup
-
1
Pripravíme si všetky ingrediencie. Pripravíme kvások: do malej misky alebo hrnčeka odoberieme 4 PL teplého mlieka, pridáme 1/2 KL cukru a rozdrobené droždie.
-
2
Na spodok do misky dáme soľ, preosejeme múku, pridáme olej, kvások a teplé mlieko s vodou.
-
3
Vypracujeme hladké cesto.
-
4
Necháme vykysnúť.
-
5
Vyklopíme na dosku.
-
6
Rozgúľame na 30 x 20 cm, hrúbku asi 2 cm a vykrajujeme hamburgery.
-
7
Na plech dáme fóliu na pečenie, na ňu kladieme hamburgery. Prikryjeme utierkou a 15-20 min. necháme kysnúť.
-
8
Potom ich potrieme rozšľahaným vajíčkom, ozdobíme sezamovými, ľanovými a slnečnicovými semienkami.
- 9
Ešte raz potrieme vajíčkom, aby nám po upečení nepadali semienka dolu z hamburgerov.
- 10
Trúbu predhrejeme na 180° C teplotu a hamburgery dáme piecť. Pečieme 5 min. na 180°C, potom znížime teplotu na 150° C a pečieme ešte asi 10-15 min. (Ja vždy tvrdím, že každá gazdinka vie, ako jej trúba pečie.)
- 11
Po upečení vyberieme z trúby, necháme vychladnúť pod papierom a utierkou.
- 12
Prekrojíme, natrieme maslom, obložíme salámou, syrom, vajíčkom, paradajkou, paprikou a podávame. (Z tejto dávky mám vždy 26 ks) Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 9
Diskusia k receptu