Mini hamburgery (fotorecept)

Autor receptu: mariaklara

Recept mám od neteri, mám rada zmenu, tak občas namiesto obložených chlebíkov robím tieto hamburgery.

6
porcií
35-45 minút
príprava
15-20 minút
na 15-180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si všetky ingrediencie. Pripravíme kvások: do malej misky alebo hrnčeka odoberieme 4 PL teplého mlieka, pridáme 1/2 KL cukru a rozdrobené droždie.
  2. Na spodok do misky dáme soľ, preosejeme múku, pridáme olej, kvások a teplé mlieko s vodou.
  3. Vypracujeme hladké cesto.
  4. Necháme vykysnúť.
  5. Vyklopíme na dosku.
  6. Rozgúľame na 30 x 20 cm, hrúbku asi 2 cm a vykrajujeme hamburgery.
  7. Na plech dáme fóliu na pečenie, na ňu kladieme hamburgery. Prikryjeme utierkou a 15-20 min. necháme kysnúť.
  8. Potom ich potrieme rozšľahaným vajíčkom, ozdobíme sezamovými, ľanovými a slnečnicovými semienkami.
  9. Ešte raz potrieme vajíčkom, aby nám po upečení nepadali semienka dolu z hamburgerov.
  10. Trúbu predhrejeme na 180° C teplotu a hamburgery dáme piecť. Pečieme 5 min. na 180°C, potom znížime teplotu na 150° C a pečieme ešte asi 10-15 min. (Ja vždy tvrdím, že každá gazdinka vie, ako jej trúba pečie.)
  11. Po upečení vyberieme z trúby, necháme vychladnúť pod papierom a utierkou.
  12. Prekrojíme, natrieme maslom, obložíme salámou, syrom, vajíčkom, paradajkou, paprikou a podávame. (Z tejto dávky mám vždy 26 ks) Dobrú chuť!