Foto: kajusiqq
Je úžasný!:))...Ak mám povedať pravdu ak by som tak strašne rada neskúšala nové veci tento by bol u nás stále:)...je naozaj veľmi dobrý:)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
200 g |
|
5 lyžíc |
|
150 g |
|
1 kus |
|
6 kusov |
|
300 g |
|
100 g |
|
1 kus |
|
|
|
Krém: | |
600 g |
|
100 g |
|
200 g |
|
100 ml |
|
Na fliačiky: | |
200 g |
|
150 g |
|
3-4 lyžice |
|
10 g |
|
Postup
-
1
Maslo, olej, cukor a vanilkový cukor vytrepeme do peny.
-
2
Pridávame postupne vajce a každé predtým ako pridáme ďalšie aspoň minútu vmiešavame.
-
3
Múku, škrob a prášok do pečiva zmiešame spolu s citrónovou šťavou a pridáme do cesta.
-
4
Čučoriedky scedíme a šťavu uschováme. Bielu čokoládu Milka rozpustíme vo vodnom kúpeli, hladko vymiešame, pridáme plnú polievkovú lyžicu smotany a dobre zmiešame. Postupne pridáme zostávajúcu smotanu.Na záver prelejeme do hrnca a pridáme čučoriedky a všetko rozmiešame v pyré.
-
5
Pripravený vymastený a mukou vysypaný plech (alebo vyložený papierom na pečenie) pokryjeme 3/4 cesta.
-
6
Potom rozdelíme krém na cesto a rovnomerne rozotrieme.
-
7
Nakoniec zostávajúce cesto (1/4) zmiešame s mliekom a pokryjeme s ním krém.
-
8
Pečieme v predhriatej rúre asi 30 minút pri 180°C.
-
9
Tabuľku bielej čokolády Milka rozlámeme na kúsky a rozohrejeme do hladka vo vodnom kúpeli. Pridáme preosiaty múčkový cukor a trochu šťavy z borievok, aby poleva nebola príliš tekutá. Polevou potrieme vychladený korpus a necháme zatvrdnúť.
-
10
Druhú tabuľku bielej čokolády Milka rozotrieme s tukom a lyžicou tvarujeme fliačky a pokrývame nimi fialovú polevu na koláči.
-
11
Toto bol môj prvý:)
-
12
A tu je s kravičkou milkou:).....týmto by som sa aj chcela milke poďakovať za tak úžasný recept:)
Diskusia k receptu