Miešané ovocie s krémom
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
5 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup- Ovocie – podľa veľkostí misiek, optimálne 300 ml.
Ovocie umyjeme a ak treba, nakrájame ho na menšie
kúsky. Na krém privedieme mlieko do varu. Vanilkový
struk pozdĺžne rozkrojíme a otvoríme. Nožíkom vytrieme
čierne semiačka z vnútra vanilkového struku. V kuchynskom
robote vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny a pridáme
čierne semiačka – vnútro vanilkového struku. Prilejeme
trošku horúceho mlieka, vsypeme kukuričný škrob a premiešame. - Mlieko prilievame do zmesi ďalej, až kým nevlejeme
asi polovicu objemu mlieka za stáleho pomalého miešania
zmesi. Potom prelejeme zmes do mlieka do hrnca
a zahrievame a stále miešame, až kým nezačne zmes hustnúť.
Hrniec stiahneme zo sporáka. Nakoniec vmiešame
do zmesi maslo a horúcim krémom polievame ovocie.
|