Mickey Mouse torta

bebetko - fotkabebetko, 5. mája 2014
Mickey Mouse torta
Foto: bebetko

Moj prvi pokus prace s fondanom. Vyzorom mozno nieje dokonala ale ta chut teda bola uzasna aspon to boli slova hosti ;) Torta bola Zobraziť celý popisMoj prvi pokus prace s fondanom. Vyzorom mozno nieje dokonala ale ta chut teda bola uzasna aspon to boli slova hosti ;) Torta bola vlacna svieza a lahodna a urcite potesi jazyck malych aj velkych ;)

20
porcií
240 minút
príprava
60 minút
na 150 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks
6 PL
1 ks
1 dcl
0,5 dcl
5 PL
2 PL
Plnka:
1 ks
1 ks
0.5 l
250 g
250 ml
3 PL
2 balenia
300 g




Postup

  1. 1

    Zltka vyslahame s cukrom do peny. Postupne prislahame olej a mlieko. Dalej prisypeme muku, pdp a kakao. Ked je vsetko pekne spojene zlahka vmiesame sneh z bielkou. Ja som mala priemer formy 26 cmz jednej davky bol kruh a druhu davku som upiekla v zapekacej mise a vykrojila usi. Pecenie na 150 °C dobu si musite odsledovat.

  2. 2

    Krem: polovicu mlieka dame do hrnca s cukrom a vyskrabanym vanilkovym strukom pockame kym sa pomaly zacne varit. Vo zvysnom mlieko zmiesame zlaty klas a vylejeme to do variaceho sa mlieka a za staleho miesania uvarime puding. Nechame ho uplne vychladnut. V jednej miske si vyslahame mascarpone s vanilkovym cukrom. Postupne prislahavame aj puding a nakoniec uz vyslahanu smotanu.

  3. 3

    Korpus si prekrojime potrieme jahodovym lekvarom. Naplnime plnkou posypeme malinami prikryjeme platom a ozdobime podla vlastnej fantazie. Ja som vyrezavala z fondanu casti tvare podla sablony a inspirovala som sa videom z internetu ;) Dobru chut ! :)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia