Foto: bebetko
Moj prvi pokus prace s fondanom. Vyzorom mozno nieje dokonala ale ta chut teda bola uzasna aspon to boli slova hosti ;) Torta bola Zobraziť celý popisMoj prvi pokus prace s fondanom. Vyzorom mozno nieje dokonala ale ta chut teda bola uzasna aspon to boli slova hosti ;) Torta bola vlacna svieza a lahodna a urcite potesi jazyck malych aj velkych ;)
porcií
príprava
na 150 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
6 PL |
|
1 ks |
|
1 dcl |
|
0,5 dcl |
|
5 PL |
|
2 PL |
|
Plnka: | |
1 ks |
|
1 ks |
|
0.5 l |
|
250 g |
|
250 ml |
|
3 PL |
|
2 balenia |
|
300 g |
|
Postup
-
1
Zltka vyslahame s cukrom do peny. Postupne prislahame olej a mlieko. Dalej prisypeme muku, pdp a kakao. Ked je vsetko pekne spojene zlahka vmiesame sneh z bielkou. Ja som mala priemer formy 26 cmz jednej davky bol kruh a druhu davku som upiekla v zapekacej mise a vykrojila usi. Pecenie na 150 °C dobu si musite odsledovat.
- 2
Krem: polovicu mlieka dame do hrnca s cukrom a vyskrabanym vanilkovym strukom pockame kym sa pomaly zacne varit. Vo zvysnom mlieko zmiesame zlaty klas a vylejeme to do variaceho sa mlieka a za staleho miesania uvarime puding. Nechame ho uplne vychladnut. V jednej miske si vyslahame mascarpone s vanilkovym cukrom. Postupne prislahavame aj puding a nakoniec uz vyslahanu smotanu.
- 3
Korpus si prekrojime potrieme jahodovym lekvarom. Naplnime plnkou posypeme malinami prikryjeme platom a ozdobime podla vlastnej fantazie. Ja som vyrezavala z fondanu casti tvare podla sablony a inspirovala som sa videom z internetu ;) Dobru chut ! :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu