Foto: klaura
Rada ho robím z kuraciny, ale chutí aj z bravčového stehna, prípadne karé.
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
800 g |
|
1 ks, ,alebo červená z konzervy |
|
1 ks, (stredne veľká konzerva) |
|
1 ks,0,3 dl |
|
do mäsa |
|
2 PL |
|
|
|
1-2 ks , (iba kto má rád) |
|
|
|
|
Postup
-
1
Mäso nakrájame na slížiky alebo kocky, v mise pokvapkáme olejom, pridáme vegetu, mleté čierne korenie, štipku soli. Necháme odpočívať 2-3 hodiny.
-
2
Na panvici mäso restujeme do mäkka, potom pridáme nakrájanú chili papričku.
-
3
Po chvíli k mäsu pridáme fazuľu bez šťavy, kukuricu, lečo - to aj so šťavou :).
-
4
Zamiešame, ochutíme mletým čiernym korením a citrónovou šťavou. Podľa potreby dosolíme a podávame s ryžou, alebo s dobrým mäkkým čiernym chlebom.
Diskusia k receptu