Mexické kuracie soté (fotorecept)

Autor receptu: klaura

Rada ho robím z kuraciny, ale chutí aj z bravčového stehna, prípadne karé.

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso nakrájame na slížiky alebo kocky, v mise pokvapkáme olejom, pridáme vegetu, mleté čierne korenie, štipku soli. Necháme odpočívať 2-3 hodiny.
  2. Na panvici mäso restujeme do mäkka, potom pridáme nakrájanú chili papričku.
  3. Po chvíli k mäsu pridáme fazuľu bez šťavy, kukuricu, lečo - to aj so šťavou :).
  4. Zamiešame, ochutíme mletým čiernym korením a citrónovou šťavou. Podľa potreby dosolíme a podávame s ryžou, alebo s dobrým mäkkým čiernym chlebom.