Melence v hubovej polievke

Autor receptu: lenkagalbi

úžasná polievočka :)

40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Dáme si variť huby do osolenej vody. Asi po pol hodine pridáme očistené a nakrájané zemiaky a necháme ich zmäknúť.
  2. Medzitým si pripravíme cesto na melence. Polohrubú (alebo hrubú múku) zmiešame s rozšľahaným vajcom a utvoríme pevné cesto. Keď sú zemiaky mäkké tak cesto natrháme alebo nastrúhame do polievky.
  3. Melence budú pomerne rýchlo hotové a ešte treba urobiť zásmažku. Dáme roztopiť masť a pridáme do nej hladkú múku (množstvo podľa potreby). Trochu osmažíme a odstavíme. Do takejto zápražky primiešame červenú papriku a zásmažku vylejeme do polievky, kde sa nám krásne rozvarí a polievku zafarbí a zahustí. Už len dosolíme a papáme :)