Foto: naty
Recept mám od babičky, podľa ktorého ich aj my už dlho pečieme. Sú jemné, krehké a idú veľmi ľahko vyklopiť z formičiek. Pozerala som Zobraziť celý popisRecept mám od babičky, podľa ktorého ich aj my už dlho pečieme. Sú jemné, krehké a idú veľmi ľahko vyklopiť z formičiek. Pozerala som aj iné recepty na labky na vareche ale takýto som tu nevidela, tak sa oňho s vami podelím :)
porcií
príprava
Postup
-
1
Všetky suroviny dáme do misky
-
2
Spracujeme na hladké, trochu lepivé cesto (ale v žiadnom prípade nepridávajte múku, ono také má byť!)
-
3
Dávame do formičiek, ktoré netreba vymasťovať pretože cesto je dosť mastné, ale nedávame do plna ale iba na dno, musí v nich zostať priehlbinka.
-
4
Pečiem kým nezostanú na povrchu suché, nesmú byť lesklé a začnú im mierne hnednúť hraje.
-
5
Necháme ich trochu vychladnúť ale iba toľko, aby sme vedeli chytiť formičku do ruky (aby nepálila) a takto ich vylúpneme, oni sami nadskočia :)
-
6
Detajlnejší záber na priehlbinku
-
7
A hotovo :) Môžme obaliť v cukre ale podľa mňa sú dosť sladké a sú pekné také hnedučké :) a sranda je že mi ich vyšlo presne 100 :D
-
8
A ešte tieto, dobrú chuť! :)
@marymelb7 určite vyskúšajte, veľmi ľahko sa robia :) ale oni idú tak ľahúčko von iba ked ich tak nadvihnete nechtom, ako je na fotke č. 5, ja kým som na to došla tak mi nešli von a zopár sa ich aj zlomilo :D
2.Heru alebo maslo klasické..neviem-aké iné maslo myslíš
3.popozeraj tu po VARECHE-je tu viac receptov-orientuj sa aj podľa komentárov..dobré je-ak niekto piekol a napísal svoj názor
Aj ja som s receptom spokojna, piekla som ich pri 190 st.C 15 min. - vtedy boli v mojej rure dobre upecene a sli aj lahko vyklopit.
Super dievcata, vela stastia pri dalsom vypekani !
Ani mne sa nepodarili a to peciem dost