Medvedie labky

Autor receptu: naty

Recept mám od babičky, podľa ktorého ich aj my už dlho pečieme. Sú jemné, krehké a idú veľmi ľahko vyklopiť z formičiek. Pozerala som aj iné recepty na labky na vareche ale takýto som tu nevidela, tak sa oňho s vami podelím :)

100
porcií
15 minút
príprava

Postup

  1. Všetky suroviny dáme do misky
  2. Spracujeme na hladké, trochu lepivé cesto (ale v žiadnom prípade nepridávajte múku, ono také má byť!)
  3. Dávame do formičiek, ktoré netreba vymasťovať pretože cesto je dosť mastné, ale nedávame do plna ale iba na dno, musí v nich zostať priehlbinka.
  4. Pečiem kým nezostanú na povrchu suché, nesmú byť lesklé a začnú im mierne hnednúť hraje.
  5. Necháme ich trochu vychladnúť ale iba toľko, aby sme vedeli chytiť formičku do ruky (aby nepálila) a takto ich vylúpneme, oni sami nadskočia :)
  6. Detajlnejší záber na priehlbinku
  7. A hotovo :) Môžme obaliť v cukre ale podľa mňa sú dosť sladké a sú pekné také hnedučké :) a sranda je že mi ich vyšlo presne 100 :D
  8. A ešte tieto, dobrú chuť! :)