Medvedie labky
Autor receptu: naty
Recept mám od babičky, podľa ktorého ich aj my už dlho pečieme. Sú jemné, krehké a idú
veľmi ľahko vyklopiť z formičiek. Pozerala som aj iné recepty na labky na vareche ale
takýto som tu nevidela, tak sa oňho s vami podelím :)
100 porcií |
15 minút príprava |
Postup
- Všetky suroviny dáme do misky
- Spracujeme na hladké, trochu lepivé cesto (ale v žiadnom prípade nepridávajte múku, ono také má byť!)
- Dávame do formičiek, ktoré netreba vymasťovať pretože cesto je dosť mastné, ale nedávame do plna ale iba na dno, musí v nich zostať priehlbinka.
- Pečiem kým nezostanú na povrchu suché, nesmú byť lesklé a začnú im mierne hnednúť hraje.
- Necháme ich trochu vychladnúť ale iba toľko, aby sme vedeli chytiť formičku do ruky (aby nepálila) a takto ich vylúpneme, oni sami nadskočia :)
- Detajlnejší záber na priehlbinku
- A hotovo :) Môžme obaliť v cukre ale podľa mňa sú dosť sladké a sú pekné také hnedučké :) a sranda je že mi ich vyšlo presne 100 :D
- A ešte tieto, dobrú chuť! :)