Foto: alena45
práve je sezóna medvedieho cesnaku, tak som hľadala na webe nejaké nové recepty...
10 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Pripravíme marinádu : Do olivového oleja zamiešame citrónovú šťavu, hoci ja som pridala na pásiky nakrájanú štvrtinku kôry marockého citrónu, trochu cukru, korenia a v mažiari pomleté horčičné semienko. Dostala som semiačka z Francúzska, sú menšie ako tie, čo u nás predávajú, ale na chuti to neuberie.
-
2
Umyté, na pásy pokrájané listy a stonky medvedieho cesnaku zamiešame do marinády, necháme postáť a pred konzumáciou ozdobíme hoblinkami syra, napr. pecorino. Zjedla som to len tak, pri písaní tohto receptu.
@alena45 výborný recept teraz na jar... u nás rastie pri potoku pod lesom, takže my to máme aj s prechádzkou v prírode... dá sa použiť všade a ja ho milujem len tak na chleba s tvarohom - a ani ten chleba nemusí byť :-)
@dorisa vlasti, uvidíš, že pripravíš skoro .... som rada, že som ti mohla pomôcť ...
ten cesnak a kozí syr je dobrá kombinácia
@afataga ten predátor je fretka (Mustela putorius furo)
skúsim ešte verziu na čiernej horčici restovať na masle alebo ghee