Medový krémovník

monnikka - fotkamonnikka, 29. decembra 2014
Medový krémovník
Foto: monnikka

Jednoduchý medový zákusok s pudingovou plnkou.

Suroviny

300 g
150 g
1 ks
1 ks
1 PL
50 g
1 ČL
Plnka:
1 l
3 bal.
9 PL
200 g
Šľahačka:
500 ml na šľahanie
2 bal.




Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto zmiesime, rozdelíme na dve časti, vyvaľkáme na vymastenom a pomúčenom opaku plechu na veľkosť plechu /cesta je málo, bude to tenké, pri pečení sa zdvihne/, popicháme vidličkou a upečieme pri 180 stupňoch dva pláty. Po upečení podoberieme dlhým nožom, ak sa pláty prilepili.

  2. 2

    V časti mlieka si rozmiešame pudingové prášky, zvyšok dáme variť s cukrom, do vriaceho vmiešame rozmiešaný puding a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Odstavíme a do horúceho postupne vmiešavame maslo.

  3. 3

    Pudingový krém natrieme na plát, keď krém úplne schladne, navrstvíme naň vyšľahanú šľahačku a prikryjeme druhým plátom, necháme odležať cca 3 hod, kým sa pláty napijú a zmäknú,pocukrujeme a môžme krájať.

Diskusia k receptu

mezi
Urcite v tomto kolaci nedelte cesto v pomere 50:50 na platy, ale aspon 60:40, ci 70:30 v prospech spodneho cesta. Cesto v tomto kremesi rychle vlhne, rak preto je vyhodnejsie upiect spodne cestohrubsie. Povazujem za lenivost uvarit kremesovy krem z pudingu, navyse ide o skrob a skrob je cukor. Kremes s takymto kremom nekupim dobrovolne ani v cukrarni, tak preco si ho "zhovadite" pudingom doma. Mlieko, vajce, hruba muka, su tu vyrazne lepsia alternativa, hustejsia kasa, ina viskozita a konzistencia na reze plus psenica = b vitamin (ten varu odolava)
monnikka
@mezi : ďakujem za názor, ak by som delila cesto 70:3O, tak to menšie by som ťažko rozvaľkala na veľkosť plechu, spodné cesto mi zvlhlo tak akurát, čo sa týka plnky, nám takáto vyhovuje, nie je príliš mastná, ale koľko ľudí toľko chutí, každý si môže vybrať z množstva podobných receptov, ktoré tu sú, podľa svojho gusta, či už môj jednoduchší alebo iný, aj ja prajem pekný deň
1x radost
monnikka
@dogador : recept som pridala 27.12., ale včera som v popise niečo upravila, tak bol stiahnutý a následne včera znova pridaný, nevedela som, že to tak funguje




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia