Foto: monnikka
Jednoduchý medový zákusok s pudingovou plnkou.
Suroviny
300 g |
|
150 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
50 g |
|
1 ČL |
|
Plnka: | |
1 l |
|
3 bal. |
|
9 PL |
|
200 g |
|
Šľahačka: | |
500 ml na šľahanie |
|
2 bal. |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto zmiesime, rozdelíme na dve časti, vyvaľkáme na vymastenom a pomúčenom opaku plechu na veľkosť plechu /cesta je málo, bude to tenké, pri pečení sa zdvihne/, popicháme vidličkou a upečieme pri 180 stupňoch dva pláty. Po upečení podoberieme dlhým nožom, ak sa pláty prilepili.
- 2
V časti mlieka si rozmiešame pudingové prášky, zvyšok dáme variť s cukrom, do vriaceho vmiešame rozmiešaný puding a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Odstavíme a do horúceho postupne vmiešavame maslo.
- 3
Pudingový krém natrieme na plát, keď krém úplne schladne, navrstvíme naň vyšľahanú šľahačku a prikryjeme druhým plátom, necháme odležať cca 3 hod, kým sa pláty napijú a zmäknú,pocukrujeme a môžme krájať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu