Medový krémovník

Autor receptu: monnikka

Jednoduchý medový zákusok s pudingovou plnkou.

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto zmiesime, rozdelíme na dve časti, vyvaľkáme na vymastenom a pomúčenom opaku plechu na veľkosť plechu /cesta je málo, bude to tenké, pri pečení sa zdvihne/, popicháme vidličkou a upečieme pri 180 stupňoch dva pláty. Po upečení podoberieme dlhým nožom, ak sa pláty prilepili.
  2. V časti mlieka si rozmiešame pudingové prášky, zvyšok dáme variť s cukrom, do vriaceho vmiešame rozmiešaný puding a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Odstavíme a do horúceho postupne vmiešavame maslo.
  3. Pudingový krém natrieme na plát, keď krém úplne schladne, navrstvíme naň vyšľahanú šľahačku a prikryjeme druhým plátom, necháme odležať cca 3 hod, kým sa pláty napijú a zmäknú,pocukrujeme a môžme krájať.