Medovo-smotanové rezy (fotorecept)
Autor receptu: stacy77777
Recept na tento zákusok som našla v časopise. S výsledkom som bola nad mieru spokojná, tak sa chcem oň podeliť....
20 porcií |
50 minút príprava |
15 minút na 170 °C |
Postup
- V miske vymixujeme med, kyslú smotanu,vajcia a olej.
- Potom pridáme krupicový cukor, sódu bikarbonu a mletú škoricu. Dôkladne vymiešame.
- Pridáme hladkú múku, vymiešame hladké cesto. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Použila som trocha menší,hlbší plech, nie klasický veľký.
- Pečieme na 170°c približne 15-17 minút. Necháme cesto vychladnúť.
- Vychladnuté cesto rozkrojíme po dĺžke na 2 rovnaké časti.
- Každú časť cesta prekrojíme po šírke,jednu časť zľahka natrieme redším slivkovým lekvárom.
- Na plnku si vymiešame smotanu na šľahanie s medom, práškovým cukrom a ztužovačmi. Do vyšľahanej smotany pridáme kyslú smotanu a ešte znova premiešame.
- Malú časť plnky natrieme na lekvárom potretú časť cesta.
- Prikryjeme druhým dielom a vložíme späť na plech. Postup opakujeme aj s druhou časťou cesta. Predelené cesto je vlastne kôli ľahšiemu prekrajovaniu po šírke,z celým plátom by to bolo určite náročnejšie, nakoľko je cesto jemnučké a mäkké.
- Na takto pripravené nanesieme ostatnú,väčšiu časť plnky. Posypeme kakaovým práškom,prípadne strúhanou čokoládou, podľa vlastnej chuti. Necháme ztuhnúť v chladničke.
- Takto pripravené polovice cesta krájame na trojuholníky. Môžeme samozrejme použiť aj širšiu tortovú formu pre krajší vzhľad. Zákusok ma chuťou naozaj prekvapil,cesto je niečo medzi Marlenkou a Perníkom,myslím,že u nás môže byť smelo zaradený medzi "stálice". Prajem dobrú chuť...