Medovo-smotanové rezy (fotorecept)

Autor receptu: stacy77777

Recept na tento zákusok som našla v časopise. S výsledkom som bola nad mieru spokojná, tak sa chcem oň podeliť....

20
porcií
50 minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Postup

  1. V miske vymixujeme med, kyslú smotanu,vajcia a olej.
  2. Potom pridáme krupicový cukor, sódu bikarbonu a mletú škoricu. Dôkladne vymiešame.
  3. Pridáme hladkú múku, vymiešame hladké cesto. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Použila som trocha menší,hlbší plech, nie klasický veľký.
  4. Pečieme na 170°c približne 15-17 minút. Necháme cesto vychladnúť.
  5. Vychladnuté cesto rozkrojíme po dĺžke na 2 rovnaké časti.
  6. Každú časť cesta prekrojíme po šírke,jednu časť zľahka natrieme redším slivkovým lekvárom.
  7. Na plnku si vymiešame smotanu na šľahanie s medom, práškovým cukrom a ztužovačmi. Do vyšľahanej smotany pridáme kyslú smotanu a ešte znova premiešame.
  8. Malú časť plnky natrieme na lekvárom potretú časť cesta.
  9. Prikryjeme druhým dielom a vložíme späť na plech. Postup opakujeme aj s druhou časťou cesta. Predelené cesto je vlastne kôli ľahšiemu prekrajovaniu po šírke,z celým plátom by to bolo určite náročnejšie, nakoľko je cesto jemnučké a mäkké.
  10. Na takto pripravené nanesieme ostatnú,väčšiu časť plnky. Posypeme kakaovým práškom,prípadne strúhanou čokoládou, podľa vlastnej chuti. Necháme ztuhnúť v chladničke.
  11. Takto pripravené polovice cesta krájame na trojuholníky. Môžeme samozrejme použiť aj širšiu tortovú formu pre krajší vzhľad. Zákusok ma chuťou naozaj prekvapil,cesto je niečo medzi Marlenkou a Perníkom,myslím,že u nás môže byť smelo zaradený medzi "stálice". Prajem dobrú chuť...