Medovníky babky Aničky
Foto: kucharecka33
Skúšala som rôzne recepty na vianočné medovníky. Až som si vypýtala recept od mojej svokry a iné už nepečiem :-)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Suroviny zmiešam. Klinčeky rozdrvím najemno, pridám s ostatným korením k zmiešaným surovinám. Vypracujem cesto, zabalím do fólie a nechám ho cez noc v chladničke.
- 2
Na druhý deň cesto rozvaľkám na tenko, cca 5 mm. Medovníky ešte narastú. Je to lepšie hlavne ak ich chcete zdobiť. Vykrojím medovníky a poukladám na plech vystlaný papierom na pečenie.
- 3
Pečiem krátko, cca 5 minút na 180 °C (pri teplovzdušnom pečení 160 °C), medovníky trocha narastú a až po 5 minútach ich povytiahnem, potriem bielkom a vrátim späť na cca 2-3 minútky. Nie dlhšie. Medovníky tak ostanú mäkké. Ak ich potriete bielkom predtým, tým že narastú, okraje nebudú pekné lesklé.
- 4
Základný recept som doplnila o vlastnú zmes korenia. Nekupujem tie hotové. Medovníky sú tak príjemne korenisto voňavé. Tiež som doplnila trocha kakaa. Len kvôli farbe. Biela poleva na nich pekne vynikne.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu