Medovníky
	        Medovníky babky Aničky
	        Autor receptu: kucharecka33
	         
	        
	        Skúšala som rôzne recepty na vianočné 
medovníky. Až som si vypýtala recept od 
mojej svokry a iné už nepečiem :-)
| 		  
				  	  
				  	100 porcií  | 
				  	  
				  	120 minút príprava  | 
				  	  
				  	8 minút  na 180 °C  | 
Postup
- Suroviny zmiešam. Klinčeky rozdrvím najemno, pridám s ostatným korením k zmiešaným surovinám. Vypracujem cesto, zabalím do fólie a nechám ho cez noc v chladničke. 
 - Na druhý deň cesto rozvaľkám na tenko, cca 5 mm. Medovníky ešte narastú. Je to lepšie hlavne ak ich chcete zdobiť. Vykrojím medovníky a poukladám na plech vystlaný papierom na pečenie. 
 - Pečiem krátko, cca 5 minút na 180 °C (pri teplovzdušnom pečení 160 °C), medovníky trocha narastú a až po 5 minútach ich povytiahnem, potriem bielkom a vrátim späť na cca 2-3 minútky. Nie dlhšie. Medovníky tak ostanú mäkké. Ak ich potriete bielkom predtým, tým že narastú, okraje nebudú pekné lesklé. 
 - Základný recept som doplnila o vlastnú zmes korenia. Nekupujem tie hotové. Medovníky sú tak príjemne korenisto voňavé. Tiež som doplnila trocha kakaa. Len kvôli farbe. Biela poleva na nich pekne vynikne.