Foto: danculka
Tak isto ,ako medovníkový adventný venček,som urobila klobúčiky na stromček...ako ozdobu..
16 ks
porcií
porcií
10 min + čakať do dr minút
príprava
príprava
7 min minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
350g |
|
110g |
|
2ks |
|
1/2 sáčka |
|
1/2čl |
|
40g |
|
3pl |
|
2pl |
|
1ks na potretie/žĺtok/ |
|
1ks na polevu |
|
150g |
|
1čl |
|
1čl |
|
Postup
-
1
Už ten postup,každý pozná,ale zopakujem,sypké hmoty zvlášť dáme do misy a med,tuk rozpustíme a primiešame vajíčka a vymiesile cesto a dáme do mikroténového sáčka a do chladu,na druhý deň rozvaľkáme a vykrojíme kruh,ktorý podložime formičkou na broskyňe...
-
2
okolo formičky popritláčame a upečieme 180st,upečené potrieme vyšlahaným žĺtkom...
-
3
po upečení ešte teplé potrieme vajíčkom, a na druhý deň omaľujeme bielkovou polevou...
-
4
polevu urobíme z vyšlahaného bielka preosiateho cukru,solamylu a citr.šťavy..
-
5
do Vianoc počkajú na stromček,ktorý pekne spestria...
Diskusia k receptu