Foto: sjuzan
Tento recept mám už asi 25 rokov, a mám ho od mojej bývalej susedy, kedže sme mali malé deti, ktoré hned chceli papkať vianočné Zobraziť celý popisTento recept mám už asi 25 rokov, a mám ho od mojej bývalej susedy, kedže sme mali malé deti, ktoré hned chceli papkať vianočné koláčiky, poskytla mi recept na tieto medovníčky.Iba som ich prispôsobila na dia verziu, kedže môj syn miluje medovníky a od septembra má diabetes.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Všetky suroviny musia mať rovnakú teplotu.
- 2
Všetky suroviny zmiešame a vypracujeme hladké cesto. Necháme 1 deň odpočinúť. Ak by sa niekto ponáhľal tak aspoň 1 hod. treba nechať cesto v chladničke. Zdobíme orechmi, hrozienkami. Na fotke sú zdobené malými cukrárenskými guličkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Medovníčky sú určite dobré aj foto je pekné, len nie sú pre diabetika.
Syn je mladý a diabetes je nezvratný. Čím skôr si odvykne od sladkého, tým lepšie. Všetky cukry majú vysoký GI, aj všetky medy. Umelé sladidlá sú svinstvo. Ak prisladiť tak stéviou tekutou, alebo v prášku. Je to prírodné, zdravé pre diabetika a 300 x sladšie ako cukor. Dajte si recept posúdiť diabetológovi a pozrite na internete "Stévia" a "Gurmar".
Použila som ovocný cukor, a med domáci ovocný od včelára. Medovníky konzumovala celá rodina, Vladko iba opatrne. Na štastie sa mu cukor nezvýšil počas Vianočných sviatkov, a ani nemal žiadne problémy. Dnes bol na kontrole zatiaľ všetko Ok. Ešte raz ďakujem za pripomienky a určite si kúpim evanaaa aj ten xylitol.
Dick dík za stéviu a Gurmar. Ja kupujem synovi čaj Gurmar. Všetko dobré všetkým v Novom roku, samé dobré receptíky, veľa zdravíčka prajem. Boli sme mimo preto sa ozývam až teraz.