Medovníky
Medovníčky (fotorecept)
Autor receptu: nikola166
Podľa tohto receptu robievame medovníčky už asi 10 rokov. Pre nás sú najlepšie.
60 minút príprava |
7 minút na 160 °C |
Postup
- Všetky suroviny na cesto okrem medu a masla dáme do misky.
- Med a maslo rozpustíme na miernom ohni. Necháme trochu vychladnúť.
- Pridáme k múčnej zmesi.
- Spracujeme cesto.
- Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme rôzne tvary.
- Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť. Piekla som v teplovzdušnej rúre na 160 °C presne 7 minút.
- Po upečení môžte potrieť vajíčkom, ja nepotieram. Necháme vychladnúť.
- Polevu si pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií, práškový cukor je potrebné minimálne raz preosiať. Miešame metličkou maximálne 1-2 minúty. Ak je poleva moc hustá, pridáme citrónovú šťavu, ak je riedka, pridáme cukor. Polevou naplníme zdobiaci sáčok prípadne obyčajný mikroténový sáčok a zdobíme podľa svojich predstáv. Medovníčky sú ihneď mäkké.