Foto: petravoska
Recept na medovníčky, ktoré pečiem už 16 rokov som sa naučila na jednom kurze vianočného pečenia v dedine Trhovište. Netreba nechať cesto nechať odležať Zobraziť celý popisRecept na medovníčky, ktoré pečiem už 16 rokov som sa naučila na jednom kurze vianočného pečenia v dedine Trhovište. Netreba nechať cesto nechať odležať a sú hneď mäkké. Viem, že to znie až úsmevne, pretože veľa receptov toto sľubuje a nie je to často pravda, ale tieto jednoducho sú takéto dokonalé.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Všetky ingrediencie okrem múky dáme do misky a nad parou rozpustíme.
-
2
Keď masa začne hustnúť (nejakých 5 min. odkedy začne vrieť voda v kúpeli) pridáme 300 g múky (polovica)
-
3
Po 5 min. varenia s múkou vylejeme zmes na drevenú dosku, kde sme si predtým vysypali druhú polovicu múky. Keďže zmes je horúca chvíľu počkáme a ešte teplú spojíme so zvyškom múky a vymiesime nelepivé cesto.
-
4
Z cesta odkrajujeme a valčekom vaľkáme pláty s hrúbkou asi tak 4 mm
-
5
a formičkou vykrajujeme tvary.
-
6
Pečieme v teplovzdušnej rúre pri 180 stupňoch podľa veľkosti tvarov 10-15 min. Ešte horúce potierame žĺtkom, aby boli krásne lesklé, bielok sa potom dá použiť na ozdobovanie, neskôr dodám, keď ozdobím.
zaujímavý postup, čudovala som sa prečo v rozpise, múka je v surovinách uvedená na konci, až potom keď som dočítala postup som na to prišla, ďaľšia inšpirácia na medovníčky :-) je tam jednička v *****
Dobrý večer, môže to spôsobiť príliš dlhé varenie zmesi nad parou.