">

Medové rezy

amka - bez fotkyamka, 15. decembra 2009 22:40
Ďalšie recepty »

Tento recept mám od mojej maminky a pečieme ho tradične na Vianoce. Bolo uverejnených veľa podobných receptov, avšak tento je len náš.

80-100
porcií
120 min
príprava

Suroviny

600 g
150, 2 g, PL
3 PL
50 g
3 ks
2 rovné kávové lyžičky
1/2 l
5  PL kopcovité
250 g
250 g
1 dcl
1 ks
1 pohár zavár.
200 g

Postup prípravy

  1. 1

    Medové pláty - cesto pripravíme z múky, práškový cukor zmiešaný s dvoma pol. lyžicami preosiateho kakaového prášku, vajcia, tekutý med, tekuté maslo, a sóda bikarbóna. Rozdelíme na 4 diely, každý vyvaľkáme na veľkosť plechu. Pečiem na obrátenom (vymastenom a posypanom múkou) plechu. Cesto popicháme vidličkou, aby sa nevydulo. Pečieme krátko cca 8 min. pri teplote 190 st. C. Upečené pláty podrežem dlhým nožom a zosypem na rovnú podložku.

  2. 2

    Krém pripravíme: z 0,5 l mieka a 5 kopcovitých pol. lyžíc krupice, alebo hrubej múky uvaríme kašu, zasypeme vanilínovým cukrom. Vymiešame maslo s práškovým cukrom, pridáme vychladnutú krupicovú kašu a vyšľaháme krém, do ktorého pridáme cca 1 dcl rumu.

  3. 3

    Tmavé medové pláty plníme krémom, dva prostredné spojíme pikantným džemom malinovým alebo ríbezľovým, dobrý je aj marhuľový. Naplnené pláty zaťažíme. Po zmäknutí obrátime a polejeme rozpustenou čokoládovou polevou. Sú trvanlivé.

Recept je zaradený do tagov:


Diskusia k receptu

3sandra3 - fotka3sandra3 31. marca 2012 o 19:50

vyskúšam podľa tvojho návodu
@zareaguj


Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo


Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov



TOPlist