Tento recept mám od mojej maminky a pečieme ho tradične na Vianoce. Bolo uverejnených veľa podobných receptov, avšak tento je len náš.
porcií
príprava
Suroviny
| 600 g |
|
| 150, 2 g, PL |
|
| 3 PL |
|
| 50 g |
|
| 3 ks |
|
| 2 rovné kávové lyžičky |
|
| 1/2 l |
|
| 5 PL kopcovité |
|
| 250 g |
|
| 250 g |
|
| 1 dcl |
|
| 1 ks |
|
| 1 pohár zavár. |
|
| 200 g |
|
Postup
-
1
Medové pláty - cesto pripravíme z múky, práškový cukor zmiešaný s dvoma pol. lyžicami preosiateho kakaového prášku, vajcia, tekutý med, tekuté maslo, a sóda bikarbóna. Rozdelíme na 4 diely, každý vyvaľkáme na veľkosť plechu. Pečiem na obrátenom (vymastenom a posypanom múkou) plechu. Cesto popicháme vidličkou, aby sa nevydulo. Pečieme krátko cca 8 min. pri teplote 190 st. C. Upečené pláty podrežem dlhým nožom a zosypem na rovnú podložku.
- 2
Krém pripravíme: z 0,5 l mieka a 5 kopcovitých pol. lyžíc krupice, alebo hrubej múky uvaríme kašu, zasypeme vanilínovým cukrom. Vymiešame maslo s práškovým cukrom, pridáme vychladnutú krupicovú kašu a vyšľaháme krém, do ktorého pridáme cca 1 dcl rumu.
- 3
Tmavé medové pláty plníme krémom, dva prostredné spojíme pikantným džemom malinovým alebo ríbezľovým, dobrý je aj marhuľový. Naplnené pláty zaťažíme. Po zmäknutí obrátime a polejeme rozpustenou čokoládovou polevou. Sú trvanlivé.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu