Foto: ailuj82
Skúste...
porcií
na 180 °C
Postup
-
1
vajce, med, cukor, maslo, sódu a mlieko dáme do hrnca, zamiešame a varíme na miernom ohni asi 7 min. Bude nám to trochu peniť, ale to tak má byť :) a zhnedne to.
-
2
Do misky odvážime múku a vlejeme horúcu medovú hmotu. Vypracujeme cesto.
-
3
Rozdelíme ho na 4 časti a na pomúčenom papieri na pečenie rozvaľkáme jednotlivé cestá natenko. Cesto s papierom preložíme na plech a upečieme vo vyhriatej rúre. 180°C asi 7 min. Takto upečieme všetky 4 pláty.
-
4
Plnka: v mlieku rozmiešame múku/kopcovité PL/ a cukor. Uvaríme hustú kašu. Maslo vymiešame do peny a vmixujeme vychadenú kašu.
-
5
Plát potrieme 1/2 plnky, prikryjeme druhým, natrieme džemom, dáme ďalší plát, natrieme plnkou a na vrch dáme posledný plát. Pritlačíme.
-
6
Polejeme polevou a odložíme do chladu aspoň na 2 hod. ak vydržíme :)
@esi - skús tento recept na pláty, ja som ich robila už asi 4x a vždy po naplnení do 2 hodín zmäkli.
Ja pod krém dávam domáci džem, vždy rebarborový, a na druhý deň ich mám úplne mäkké, až potom ich polievam čokoládou
Ja viem, ono sa to nezdá, ale ver mi, naozaj je to rozdiel. Ja som kedysi dostala recept s týmto postupom, ale robila som ako ty, veď to musí byť jedno. Cesto som na krajoch mala rozstrapené a myslela som si, že recept je zlý. Ale len dovtedy, kým som nebola pri tom, keď ich robila tá pani, ktorá mi recept dala. Vtedy som zistila, že to nie je jedno.
A že si nenapísala že to máš v pi..., ako včera @hranolka.
Ja tiež dosť často pekávam medové rezy, ak chceš, mrkni v mojich receptoch, poradila by som ti, ked si cesto zamiesiš a rozdelíš na časti, tie ktoré práve nevaľkáš, nechaj vložené v nádobe, v ktorej si varila hmotu na cesto a maj to stále na pare, aj ked vypnuté, ale zakryté pokrievkou, alebo tanierom, ide o to, aby sa cesto udržiavalo vlažné, lebo rýchlo tuhne a potom sa ťažko vaľká.
Aj mne sa toto stalo s medovými vtedy keď som nedala domáci med. Naozaj! Mala som v špajzi med ani neviem odkiaľ reku vyskúšam a veruže sa nepodarilu pláty vôbec. Tak ak nemáš naozaj domáci dobrí med môže to byť aj tým.
Inak tento recept milujem. Trošku som si ho upravila ale skoro všetko robím ako tu a sú skvelé!!!!
Tak aby sa nepovedalo, skusila som o dva dni znova Vas recept. Precitala som si komentare, vsetko presne podla postupu a neviem, ci som fakt taka lava, ale ani na druhy pokus mi cesto nevyslo. Trhalo sa, nedalo sa mi vyvalkat. Krem sa podaril obidva razy super, ale cesto budem musiet pohladat inde. Tak prajem ostatnym nech sa dari.