Medovo - karamelové guľky

danda3 - fotkadanda3, 11. marca 2013
Medovo - karamelové guľky
Foto: danda3
30+120 minút
príprava

Suroviny

350 g
1 ks
100 g
1 - 2 PL
2 - 3 hrste
Na obaľovanie:




Postup

  1. 1

    Medové pláty si buď upečieme alebo kúpime, ja som mala kupované, rozmixujeme ich, pridáme orechy + salko + maslo + med, premiešame a necháme minimálne dve hodinky stáť.

  2. 2

    Potom robíme guľky, ktoré obalíme v orechoch, dáme do košíčkov a uchovávame v chlade. Z tejto dávky mi ich vyšlo cca 50 ks.

    Medovo - karamelové guľky - obrázok 2

Diskusia k receptu

danda3
Izka, si zlatá, ďakujem, mali sme návštevu, veľmi im chutili, ale nabudúce si upečiem pláty sama, len teraz som nestíhala.♥
margaretka28
Teším sa, že ťa tu znovu vidím a samozrejme zase so super receptom. Ja si tiež pečiem pláty sama, toto vyzerá na také marlenkové guľky.:-)
stacy77777
...a vieš Darinka,že som nedávno na teba myslela,že si tu už dlhšie nebola? Guličky vyzerajú krááásne,aj celkové foto...
iva63
Darinka, tiež sa teším, že si opäť medzi nami...-:) receptík parádny, vyskúšam, ďakujem
havino
super, rýchlovka, nepoznám také podľa zloženia, ukladám
havino
super, rýchlovka, nepoznám také podľa zloženia, ukladám
danda3
♥Ďakujem vám, dievčatá, veľmi pekne, som rada, že sa recept páči a určite neobanujete, ak ho vyskúšate.♥
tiginko
@danda3 opäť nesklamala...vyzerajú super, ako hovorí @margaretka28 , tak marlenkoidne. Aj keď je pre mňa priveľmi sladká, ale mám ju práve pre tú karamelovo-medovo-orechovú chuť rada a preto guľky určite vyskúšam. Vďaka ze pekný a jednoduchý recept
douglas
Na Velku noc pouzijem o svojho rcp len 3/4 konzervy Salka, preto zo zbytku urobim asi tvoje kulicky. :)
danda3
♥Ďakujem vám za milé komentáre, potešili.♥
aandulka
Veľmi sa mi páči recept, ukladám a na Veľkú noc určite vyskúšam. Táto zmes chutí mi vyhovuje, už sa na ne teším.
margaretka28
Mám otázku, chcela by som ich robiť, len neviem, či si to salko aj dve hodiny varila, alebo tam ide len také riedke, neuvarené?
slavnicanka
Danda3-včera som písala ako sa mi nevydarili medové pláty,a ty si mi poradila tieto guľky.Dnes som ich spravila už odpočívajú v špajzke,musím ti poďakovať su viac ako výborné.Aj keď som pláty dofušovala,guličky sa vydarili:))))
1x mitzy
danda3
@slavnicka To som veľmi rada, že sa vydarili, s domácimi plátmi musia byť ešte lepšie, určite vyskúšam aj s takými. Ďakujem.♥
elysa
@danda3 už ich mám zarobené v chladničke- pomlela som v robote polámané medovníky... guľky z nich urobím až zajtra, lebo by mi to hneď zbaštili...:))
danda3
Super, teším sa @elysa , je mám zas upečené pláty na tie Guľky snickers, jedny sa už zjedli, tak tieto budú na Silvestra. Aj u nás sa veru pojedli rýchlosťou blesku.♥
luss44
milá Danda3, guľky podľa Teba sú pripravené, už teraz mi chutia a som zvedavá na ne zajtra, po odležaní. Vďaka za šikovný rcp, takéto marlenkové u nás ide :)


luss44
@Danda3 , znova som robila guľky podľa Tvojho rcp na oslavu do práce. Chutili mi trošku inak ako tie vlani, zrejme to robia medové pláty, boli kupované a každé sú tiež asi inej chuti. Ale boli výborné a zjedli sa do poslednej guličky :)


1x haji
danda3
@Luss44 (9.4.2018 17:48)
Super, som rada, ja si tiež už radšej pečiem cesto sama, je to cítiť, že je to iná chuť. Prepáč, že reagujem až teraz, nechodia mi upozornenie na mail.
1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia