Medové pšeno s flambovanými marhuľami
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
40 minút príprava |
150 minút na 100 °C |
Postup- Na repkovom oleji spolu s maslom urestujeme pšeno a zalejeme vodou. Pridáme štipku soli a varíme na ohni 2 – 3 minúty. Potom stiahneme z ohňa a pod pokrievkou necháme dôjsť 20 až 30 minút.
- Do druhej panvice pridáme maslo a urestujeme jahody, potom dáme biely jogurt a uvarené pšeno. Dochutíme škoricou a medom.
- Marhule krátko urestujeme na masle a zaflambujeme s brandy. Na konci posypeme práškovým cukrom.
- Ovsené vločky namočíme na noc do vody. Potom ich zmiešame s práškovým cukrom, kakaom, podrvenými orechmi a bielkami. Vložíme do rúry zohriatej na 100 °C na 2,5 hodiny. Takto pripravené ovsené keksy podávame k pšenu s jahodami a flambovanými marhuľami.
|