Medové pšeno s flambovanými marhuľami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava
150 minút
na 100 °C

Suroviny

Postup

  1. Na repkovom oleji spolu s maslom urestujeme pšeno a zalejeme vodou. Pridáme štipku soli a varíme na ohni 2 – 3 minúty. Potom stiahneme z ohňa a pod pokrievkou necháme dôjsť 20 až 30 minút.
  2. Do druhej panvice pridáme maslo a urestujeme jahody, potom dáme biely jogurt a uvarené pšeno. Dochutíme škoricou a medom.
  3. Marhule krátko urestujeme na masle a zaflambujeme s brandy. Na konci posypeme práškovým cukrom.
  4. Ovsené vločky namočíme na noc do vody. Potom ich zmiešame s práškovým cukrom, kakaom, podrvenými orechmi a bielkami. Vložíme do rúry zohriatej na 100 °C na 2,5 hodiny. Takto pripravené ovsené keksy podávame k pšenu s jahodami a flambovanými marhuľami.