Foto: matased
Tieto kolieska považujeme v našej rodine za najobľúbenejšie, pečiem ich pri každej príležitosti dokonca z dvojitej dávky a vždy sa zjedia ako prvé. A Zobraziť celý popisTieto kolieska považujeme v našej rodine za najobľúbenejšie, pečiem ich pri každej príležitosti dokonca z dvojitej dávky a vždy sa zjedia ako prvé. A zatiaľ všetci, čo majú odo mňa tento recept boli veľmi spokojní, tak verím, že zaujmú aj Varecháčov.
porcií
príprava
na 180-200 °C
Suroviny
20 dkg |
|
2 ks, celé |
|
2 PL |
|
1 ML |
|
10 dkg |
|
45 dkg |
|
PLNKA: | |
4 dcl |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
20 dkg |
|
podľa chuti |
|
POLEVA: | |
1 veľká |
|
1 sáčok Dr.Oetker |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny, okrem múky dáme do menšieho hrnca a na miernom ohni miešame, kým sa cukor nerozpustí - pozor na pripálenie! Potom obsah hrnca vylejeme na pripravenú múku a spracujeme tuhé cesto, ktoré necháme 2 hodiny odstáť, nemusí byť v chlade.
-
2
Po dvoch hodinách cesto rozvaľkáme na hrúbku iba asi 2-3 mm a vykrajujeme menšie kolieska, ja robím s priemerom asi 3 cm, kladieme ich na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme asi 7 min, pri teplote 180 - 200 stupňov.
-
3
Pripravíme si plnku: V mlieku si vymiešame hrubú múku a vanilkový cukor a uvaríme na hustú kašu. Necháme ju vychladnúť. Vyšĺaháme si maslo s cukrom - ten pridávam podĺa chuti, my máme radšej menej sladké a postupne k nemu pridávame vychladnutú kašu. Všetko vyšĺaháme na hladký krém, ktorým hneď zlepujeme kolieska. Vrchné koliesko namáčame do pripravenej čokoládovej polevy - z tmavej čokolády. Vrch kolieska ľubovoľne ozdobujeme, ja ho pofŕkam hotovou bielou polevou od Dr. Oetkera. Na záver Vám prajem, aby Vám všetkým kolieska chutili tak, ako mojej rodine - hlavne deťom.
a ja si možno vykrojím aj srdiečka......
Už som ich skúšala, keď doniesla kolegyňa do práce a boli naozaj veľmi lahodné. Mňam, už teraz mi slinky tečú.
, postupovala som podobným spôsobom a cesto sa veľmi ťažko spracovávalo a drobilo. medovníčky pekávam veľa rokov , vždy robím aj na 3 x tak sú chutné a mäkké, no skúšala som podľa iného, podobného receptu a dopadlo to veľmi zle, našťastie sa dajú využiť, zomeliem ich ako strúhanku a použijem do plnky. no aj takéto môj muž vynáša ku káve, že aspoň si medové cesto vychutná v predstihu
, ďakujem
www.smajlici163.wz.cz/3d/jidlo/jidlo38.gifrezu,...
ktory je tiez velmi oblubeny u nas. :)
Kolieska som pre istotu trochu potrela malinovým džemom.