Medové kolieska
Autor receptu: matased
Tieto kolieska považujeme v našej rodine za najobľúbenejšie, pečiem ich pri každej
príležitosti dokonca z dvojitej dávky a vždy sa zjedia ako prvé. A zatiaľ všetci, čo majú odo
mňa tento recept boli veľmi spokojní, tak verím, že zaujmú aj Varecháčov.
90 zlepených porcií |
180 minút príprava |
5-7 minút na 180-200 °C |
Postup
- Všetky suroviny, okrem múky dáme do menšieho hrnca a na miernom ohni miešame, kým sa cukor nerozpustí - pozor na pripálenie! Potom obsah hrnca vylejeme na pripravenú múku a spracujeme tuhé cesto, ktoré necháme 2 hodiny odstáť, nemusí byť v chlade.
- Po dvoch hodinách cesto rozvaľkáme na hrúbku iba asi 2-3 mm a vykrajujeme menšie kolieska, ja robím s priemerom asi 3 cm, kladieme ich na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme asi 7 min, pri teplote 180 - 200 stupňov.
- Pripravíme si plnku: V mlieku si vymiešame hrubú múku a vanilkový cukor a uvaríme na hustú kašu. Necháme ju vychladnúť. Vyšĺaháme si maslo s cukrom - ten pridávam podĺa chuti, my máme radšej menej sladké a postupne k nemu pridávame vychladnutú kašu. Všetko vyšĺaháme na hladký krém, ktorým hneď zlepujeme kolieska. Vrchné koliesko namáčame do pripravenej čokoládovej polevy - z tmavej čokolády. Vrch kolieska ľubovoľne ozdobujeme, ja ho pofŕkam hotovou bielou polevou od Dr. Oetkera.
Na záver Vám prajem, aby Vám všetkým kolieska chutili tak, ako mojej rodine - hlavne deťom.