Medové kolieska

Autor receptu: matased

Tieto kolieska považujeme v našej rodine za najobľúbenejšie, pečiem ich pri každej príležitosti dokonca z dvojitej dávky a vždy sa zjedia ako prvé. A zatiaľ všetci, čo majú odo mňa tento recept boli veľmi spokojní, tak verím, že zaujmú aj Varecháčov.

90 zlepených
porcií
180 minút
príprava
5-7 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetky suroviny, okrem múky dáme do menšieho hrnca a na miernom ohni miešame, kým sa cukor nerozpustí - pozor na pripálenie! Potom obsah hrnca vylejeme na pripravenú múku a spracujeme tuhé cesto, ktoré necháme 2 hodiny odstáť, nemusí byť v chlade.
  2. Po dvoch hodinách cesto rozvaľkáme na hrúbku iba asi 2-3 mm a vykrajujeme menšie kolieska, ja robím s priemerom asi 3 cm, kladieme ich na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme asi 7 min, pri teplote 180 - 200 stupňov.
  3. Pripravíme si plnku: V mlieku si vymiešame hrubú múku a vanilkový cukor a uvaríme na hustú kašu. Necháme ju vychladnúť. Vyšĺaháme si maslo s cukrom - ten pridávam podĺa chuti, my máme radšej menej sladké a postupne k nemu pridávame vychladnutú kašu. Všetko vyšĺaháme na hladký krém, ktorým hneď zlepujeme kolieska. Vrchné koliesko namáčame do pripravenej čokoládovej polevy - z tmavej čokolády. Vrch kolieska ľubovoľne ozdobujeme, ja ho pofŕkam hotovou bielou polevou od Dr. Oetkera. Na záver Vám prajem, aby Vám všetkým kolieska chutili tak, ako mojej rodine - hlavne deťom.