Medové bravčové rezne
Autor receptu: monika276
Naša rodina sa toto leto zamilovala do grilovania a vymýšľali sme stále nové marinády.
Túto aktivitku sme preniesli aj do klasických nedeľných obedov a pečené mäsko v
medovej marináde malo úspech :-)
8 porcií |
30 minút príprava |
100 minút na 180 °C |
Postup
- Rezne z krkovičky naklepeme, jemne osolíme a uložíme vedľa seba na vymastený pekáč. Zvrchu potrieme roztlačeným cesnakom a posypeme pokrájanou cibuľou.
- Suroviny na marinádu si vymiešame, príp. dochutíme podľa ľubovôle a marinádu vylejeme na krkovičku. Dáme piecť prikryté alobalom do vyhriatej rúry na 180 st. Pečieme cca 1,5 hod. Nakoniec som mäso odokryté nechala cca 10 min. zvrchu zapiecť.
- Najlepšie chutí s novými zemiakmi s petržlenovou vňaťkou a uhorkovým šalátom.