Medové bravčové rezne

Autor receptu: monika276

Naša rodina sa toto leto zamilovala do grilovania a vymýšľali sme stále nové marinády. Túto aktivitku sme preniesli aj do klasických nedeľných obedov a pečené mäsko v medovej marináde malo úspech :-)

8
porcií
30 minút
príprava
100 minút
na 180 °C

Postup

  1. Rezne z krkovičky naklepeme, jemne osolíme a uložíme vedľa seba na vymastený pekáč. Zvrchu potrieme roztlačeným cesnakom a posypeme pokrájanou cibuľou.
  2. Suroviny na marinádu si vymiešame, príp. dochutíme podľa ľubovôle a marinádu vylejeme na krkovičku. Dáme piecť prikryté alobalom do vyhriatej rúry na 180 st. Pečieme cca 1,5 hod. Nakoniec som mäso odokryté nechala cca 10 min. zvrchu zapiecť.
  3. Najlepšie chutí s novými zemiakmi s petržlenovou vňaťkou a uhorkovým šalátom.