Medová torta

Autor receptu: 3sandra3

z časopisu Život

40 minút
na 180 el. °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Vajcia rozdelíme. Bielky vyšľaháme dotuha s cukrom. Žltky vymiešame s medom dopenista, pridáme sneh. Do zmesi zľahka zamiešame preosiatu múku. Cesto dáme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Dáme do vyhriatej rúry a upečieme.
  2. Plnka: Cukor rozpustíme v hrnci na karamel. Horúcu kávu zmiešame s rumom a zmesou zalejeme karamel. Varíme na miernom ohni, kým sa karamel úplne rozpustí. V mlieku rozšľaháme múku, pridáme do horúcej karamelovej zmesi a povaríme do zhustnutia, odstavíme a necháme vychladnúť. Maslo rozšľaháme s medom a postupne do zmesi zašľaháme uvarenú kašu.
  3. Dokončenie: Korpus vodorovne rozrežeme na polovice. Polovicu krému natrieme na spodnú časť korpusu a zakryjeme hornou polovicou. Tortu natrieme zvyšným krémom. Dáme do chladničky stuhnúť.