Medová torta
Autor receptu: 3sandra3
z časopisu Život Postup- Cesto: Vajcia rozdelíme. Bielky vyšľaháme dotuha s cukrom. Žltky vymiešame s medom dopenista, pridáme sneh. Do zmesi zľahka zamiešame preosiatu múku. Cesto dáme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Dáme do vyhriatej rúry a upečieme.
- Plnka: Cukor rozpustíme v hrnci na karamel. Horúcu kávu zmiešame s rumom a zmesou zalejeme karamel. Varíme na miernom ohni, kým sa karamel úplne rozpustí. V mlieku rozšľaháme múku, pridáme do horúcej karamelovej zmesi a povaríme do zhustnutia, odstavíme a necháme vychladnúť. Maslo rozšľaháme s medom a postupne do zmesi zašľaháme uvarenú kašu.
- Dokončenie: Korpus vodorovne rozrežeme na polovice. Polovicu krému natrieme na spodnú časť korpusu a zakryjeme hornou polovicou. Tortu natrieme zvyšným krémom. Dáme do chladničky stuhnúť.
|