Medailónky na víne s borievkami

Autor receptu: barbzu

Z kalendára Gazdinka 2012. Perfektné s tarhoňou. Ja som hrozno nedávala a namiesto ríbezlovej zaváraniny som dala brusnicový džem.

4
porcie
40 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Maso pokrájame na medailóniky, osolíme a posypeme borievkami a korením. Zalejeme polovicou borovičky a oleja a aspoň 30 minút marinujeme. Potom maso v panvici na rozpálenom oleji opečieme najprv sprudka, potom ešte 4-5 minút z každej strany.
  2. Maso vyberieme a do výpeku prilejeme ovocnú šťavu, zvyšok marinády, med, zaváraninu a červené víno. Varíme bez pokrievky 10-15 minút, miešame.
  3. Naspat do omáčky vložíme maso a udusíme do makka. Potom ho znova vyberieme. Omáčku precedíme a prepasírujeme. Dáme ju variť a pridáme odkostkované guličky hrozna. Vlejeme škrobovú múčku rozmiešanú vo zvyšnej borovičke a troche vody a necháme prejsť varom. Podávame s cestovinami.