Medailónky na víne s borievkami
Autor receptu: barbzu
Z kalendára Gazdinka 2012. Perfektné s tarhoňou. Ja som hrozno nedávala a namiesto ríbezlovej zaváraniny som dala brusnicový džem.
4 porcie |
40 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Maso pokrájame na medailóniky, osolíme a posypeme borievkami a korením. Zalejeme polovicou borovičky a oleja a aspoň 30 minút marinujeme. Potom maso v panvici na rozpálenom oleji opečieme najprv sprudka, potom ešte 4-5 minút z každej strany.
- Maso vyberieme a do výpeku prilejeme ovocnú šťavu, zvyšok marinády, med, zaváraninu a červené víno. Varíme bez pokrievky 10-15 minút, miešame.
- Naspat do omáčky vložíme maso a udusíme do makka. Potom ho znova vyberieme. Omáčku precedíme a prepasírujeme. Dáme ju variť a pridáme odkostkované guličky hrozna. Vlejeme škrobovú múčku rozmiešanú vo zvyšnej borovičke a troche vody a necháme prejsť varom. Podávame s cestovinami.