Mätovo-cesnakový baklažán (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Velmi chutná príloha,podávaná ako teplá i studená ;-)

20-25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na troche oleja si chvíločku posmažíme cesnak,ktorý sme si nakrájali na malé kocky.Potom pridáme 5 stebiel mäty(listy aj stonku),ktorú sme dopredu nakrájali na menšie.Posolíme a minutku spolu posmažíme,ale pozor nech nezhorí!
  2. Pridáme baklažán nakrájaný na väčšie kúsky.Ja som dala aj 1 cukinu,kedže som ju potrebovala minut.
  3. Premiešame,osolíme a asi 5minut zakryté spolu podusíme.Potom zalejeme asi 1/2-3/4 dcl vývarom,alebo vodou a zakryté za občasného miešania dusíme asi 15minut,kým baklažán nezmäkne a aj vývar celkom vyvrie.Na strednom až väčšom ohni.
  4. Po 15ich minutách nám už vývar vyvrel,baklažán pekne zmäkol ;-) Oheň dáme na najväčší stupeň,aby sa nám baklažán kde-tu trocha opiekol..ak treba,pridáme kvapku oleja.A na koniec,ked sme panvicu už odstavili z ohňa,ešte zamiešame doňho 2-3 steblá nakrájanej mäty.Ak treba ešte osolíme.
  5. Prajem dobrú chuť ;-)