Matcha mandľový rez

Autor receptu: empedokles

6-8
porcií

Postup

  1. 2 cele vajcia, mlety cukor a mandlovu muku vymiesame najlepsie rucnym mixerom. Pridame Matcha prasok a premiesame kym nebude cesto zelene.
  2. Vyslahame 2 bielka kym nezacnu penit. Pridame cream of tartar a slahame. Na konci pridame kryst. cukor a doslahame. Preosiatu muku dame do zmesy zo zeleneho caju a pomaly zamiesame aj vyslahane bielky. Cesto rozotreme na vopred vymasteny peciaci papier a pecieme 5-8 min. Po upeceni cesto vyberieme z formy a nechame vychladnut.
  3. Po vychladnuti cesto rozrezeme na 4 casti. Smotanu na slahanie vyslahame s kryst. cukrom. Nastruhala som tam trochu horkej cokolady:) Zmes natrieme na cesto a navrstvime. Odlozime do chladu na cca 1 hodinu.
  4. Bielu cokoladu a smotanu rozpustime v mikrovlnke a vmiesame Matcha prasok. Natreme na vrch a nechame este chvilu v chlade. Mozme ozdobit orieskom v jogurte, tak to je na original recepte. Rez je vynikajuci. Este musim dodat ze v original recepte sa pise iba 1/8 muky ale nejako som si to nevsimla a dala som 1/2 a vobec mu to neuskodilo:)))