Mäsový chlebík

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Najprv si pripravíme plnku. Rožok natrháme na menšie kúsky a zalejeme ho vodou.
  2. Mleté bravčové a hovädzie mäso ochutíme soľou, mletým čiernym korením, posekanou petržlenovou vňaťou, majoránom a prelisovaným cesnakom.
  3. Pridáme celé vajce, vyžmýkaný rožok a spolu premiešame. Polohrubú múku zmiešame so zmäknutým maslom, s vajcom a so soľou.
  4. Vypracujeme hladké cesto, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske. Formu na srnčí chrbát vymastíme a vysypeme múkou.
  5. Časť rozvaľkaného cesta si odložíme a zvyškom vyložíme dno a boky formy. Potom do nej vložíme polovicu mletého mäsa, pridáme kolieska mäkkej salámy, nakrájané farebné papriky a zostávajúcu časť mletého mäsa.
  6. Naplnenú formu prikryjeme odloženým cestom a vložíme ju do vyhriatej rúry piecť. Upečené mäso vyklopíme z formy a podávame.