Mäsový chlebík
Autor receptu: redakcia
Postup- Najprv si pripravíme plnku. Rožok natrháme na menšie kúsky a zalejeme ho vodou.
- Mleté bravčové a hovädzie mäso ochutíme soľou, mletým čiernym korením, posekanou petržlenovou vňaťou, majoránom a prelisovaným cesnakom.
- Pridáme celé vajce, vyžmýkaný rožok a spolu premiešame. Polohrubú múku zmiešame so zmäknutým maslom, s vajcom a so soľou.
- Vypracujeme hladké cesto, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske. Formu na srnčí chrbát vymastíme a vysypeme múkou.
- Časť rozvaľkaného cesta si odložíme a zvyškom vyložíme dno a boky formy. Potom do nej vložíme polovicu mletého mäsa, pridáme kolieska mäkkej salámy, nakrájané farebné papriky a zostávajúcu časť mletého mäsa.
- Naplnenú formu prikryjeme odloženým cestom a vložíme ju do vyhriatej rúry piecť. Upečené mäso vyklopíme z formy a podávame.
|