Mäsovo-zeleninové penne

Autor receptu: kukulienka71

Poslúži ako rýchla večera,či obed.Základom sú cestoviny,mleté zvyškové mäso,zelenina a paradajkový pretlak.

3
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zvyšok vareného/pečeného mäsa pomelieme. Postavíme si vodu na varenie cestovín.
  2. Cibuľu pokrájanú na kocky opekáme, pridáme na hrubo postrúhanú mrkvu a spolu dusíme pod pokrievkou.
  3. Prílohové cestoviny uvaríme v osolenej vode a scedíme ich,nepreplachujeme,necháme odkvapkať. Zatiaľ si očistíme cukinu,nahrubo ju postrúhame,posolíme a pridáme k mrkve, dalej dusíme do zmäknutia (asi 7 min), prilejeme menší paradajkový pretlak,pridáme mleté mäso a dôkladne premiešame.
  4. Kto chce,môže pridať korenie podľa ľubovôle.Necháme celé prejsť varom.Primiešame cestoviny a na tanieri posypeme strúhaným syrom.Ja som mala čerstvý.
  5. Celé jedlo je šikovne hotové do 30 minút.Varianta so surovým mäsom trvá samozrejme dlhšie.Toto jedlo je určite lepšie ako Rýchla večera v sáčku.