Mäsové guľky v uhorkovej omáčke (fotorecept)

Autor receptu: danculka

inšpirácia od J.Babicu..

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mleté mäsko koreniny, ako soľ, korenie dáme do misky a pridáme vajce na vrch dáme nakrájané rožky a polejeme smotanou,aby navlhli ,cibuľku najemno nakrájame a pridáme tiež do misky a dobre rukou premiešame..
  2. z tejto hmoty tvoríme rukami namočenými vo vode gulky..
  3. asi takejto veľkosti..
  4. do hrnca dáme asi 1 l vody a zavaríme doň guľky ,varíme 10 minút..pridáme soľ, cukor ,ocot,ja som dala 1čl,soľ, 2čl,cukor,a 3pl ocot...
  5. dotoho pridáme na kocky nakrájanú uhorku a ďalej varíme 5-7 min..
  6. až nemáme v chladničke urobené múkové maslo,tak si urobíme2plmäkkého masla 2pl hl.múky,a dobre premiešame,pomali pridáme do vriacej omáčky,to nám ju zahustí,potom pridáme smotanu a necháme ešte prejsť varom..
  7. pred podávaním dáme kôpor aspoň 2pl..a je hotovo podávame s varenými zemiakmi..To maslo mám vždy urobené v chladničke 1:1 a používam ho namiesto záprašky a hlavne na zahustenie omáčok.
  8. DOBRÚ CHUŤ!