Mäsové guľky v kyslej kapuste

olinecka - fotkaolinecka, 10. novembra 2016
Mäsové guľky v kyslej kapuste
Foto: olinecka

Mleté mäso je u nás obľúbené a je možné na viacero úpravy. Ja som navarila dnes rýchly a výborný obed. Kapusta je obľubená a tento recept varili aj staré mamky...

15-20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

500-700 g zmes hovädzie a bravčové
2-3 PL
 podľa chuti
2 ks väčšie
 podľa chuti
1 PL
1-1,5 kg

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do mäsa dáme mleté čierne korenie, vajcia, ryžu, ktorú premyjeme, soľ . Všetko dobré premiešame. Kapustu trochu premyjeme pod tečúcou vodou keď je veľmi kyslá. Dáme trocha dusiť. Z mäsa urobíme guľky ktoré dáme do kapusty. Dusíme pod pokrievkou asi 50 minút, občas podlejeme vodou, sledujeme, aby nám neprihorela.

    Mäsové guľky v kyslej kapuste  - obrázok 1
  2. 2

    Ako prílohu podávame zemiaky, ja dnes paprikové.

Diskusia k receptu

16 komentárov k receptu
Výborné jedlo, volám ho "kapustné gule". Do gulí dávam aj trochu osmaženej slaninky s cibuľou a kapustu v závere trolinku zahustím strúhaným zemiakom... Kapustu nepremývam a ako prílohu odporúčam skúsiť aj knedľu. Výborné jedlo, odporúčam vyskúšať.
Práve teraz, pred chvíľou som pozerala recept pre diabetikov - Plnený kapustný list, podobný recept ale bola použitá hlávková kapusta, tiež dobré.
Moje obľúbené jedlo. Ak sa mi nechce variť ryžu pridám do 500 g mäsa dve hrste strúhanky, ak je mastnejšie, môže sa dať aj viac, podobne ako na fašírky. Aby sa nerozvarili, dám ich do mikrovlnky na 4 min. V lufte mám navarené.

Pridaj komentár k receptu: