Foto: olinecka
Mleté mäso je u nás obľúbené a je možné na viacero úpravy. Ja som navarila dnes rýchly a výborný obed. Kapusta je obľubená a Zobraziť celý popisMleté mäso je u nás obľúbené a je možné na viacero úpravy. Ja som navarila dnes rýchly a výborný obed. Kapusta je obľubená a tento recept varili aj staré mamky...
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500-700 g zmes hovädzie a bravčové |
|
2-3 PL |
|
podľa chuti |
|
2 ks väčšie |
|
podľa chuti |
|
1 PL |
|
1-1,5 kg |
|
Postup
-
1
Do mäsa dáme mleté čierne korenie, vajcia, ryžu, ktorú premyjeme, soľ . Všetko dobré premiešame. Kapustu trochu premyjeme pod tečúcou vodou keď je veľmi kyslá. Dáme trocha dusiť. Z mäsa urobíme guľky ktoré dáme do kapusty. Dusíme pod pokrievkou asi 50 minút, občas podlejeme vodou, sledujeme, aby nám neprihorela.
-
2
Ako prílohu podávame zemiaky, ja dnes paprikové.
,ďakujem a pekný deň.
výborne môže byť aj slaninka budú šťavnaté...
toto neuškodí a je to dobrota.Pekný deň..
ryža do mäsa sa preplachne pid tečucou vodou a pridáme surovú do mäsa....