Mäsová roláda plnená dubákmi (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Mala som mleté mäso, fašírky som nechcela robiť, tak som pripravila roládu z mletého mäsa, plnenú dubákmi a vajíčkami.

2-3
porcie
30 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Mäso dáme do misky, osolíme, okoreníme, pridáme petržlenovú vňať, cibuľu opraženú na oleji, v mlieku namočený starší rožok, za 2 hrste ovsených vločiek, premiešame....
  2. Na oleji udusíme odmrazené nakrájané dubáčiky.
  3. Po vychladnutí ich nakrájame na menšie kúsky. Uvaríme si vajíčka na tvrdo.
  4. Rozprestrieme alobal, naň navrstvíme mäsovú zmes, do stredu navrstvíme dubáčiky a položíme uvarené vajíčka( ja som ich rozpolila).
  5. Posypeme niečím zeleným, napr. petržlenovou vňaťou (môže byť aj špenát)
  6. Pomocou alobalu zvinieme roládu.
  7. Roládu, zabalenú v alobale dáme do rúry a pečieme v pekáči, naspodok som dala vodu, potom , ju zbavíme alobalu a dopekáme ( aj som preložila do iného pekáča)
  8. Roláda je už zhruba po hodine upečená.
  9. Kým sa roláda pečie, tak si pripravíme prílohu, ja som volila zemiakovú kašu s maslom a mliekom. Podávame s kyslou uhorkou a zemiaky polejeme výpekom, mňam. Dobrú chuť.