Mäsová roláda plnená dubákmi (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Mala som mleté mäso, fašírky som nechcela robiť, tak som pripravila roládu z mletého mäsa, plnenú dubákmi a vajíčkami.
2-3 porcie |
30 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Mäso dáme do misky, osolíme, okoreníme, pridáme petržlenovú vňať, cibuľu opraženú na oleji, v mlieku namočený starší rožok, za 2 hrste ovsených vločiek, premiešame....
- Na oleji udusíme odmrazené nakrájané dubáčiky.
- Po vychladnutí ich nakrájame na menšie kúsky. Uvaríme si vajíčka na tvrdo.
- Rozprestrieme alobal, naň navrstvíme mäsovú zmes, do stredu navrstvíme dubáčiky a položíme uvarené vajíčka( ja som ich rozpolila).
- Posypeme niečím zeleným, napr. petržlenovou vňaťou (môže byť aj špenát)
- Pomocou alobalu zvinieme roládu.
- Roládu, zabalenú v alobale dáme do rúry a pečieme v pekáči, naspodok som dala vodu, potom , ju zbavíme alobalu a dopekáme ( aj som preložila do iného pekáča)
- Roláda je už zhruba po hodine upečená.
- Kým sa roláda pečie, tak si pripravíme prílohu, ja som volila zemiakovú kašu s maslom a mliekom. Podávame s kyslou uhorkou a zemiaky polejeme výpekom, mňam. Dobrú chuť.