Maslové halušky fotorecept

sdb - fotkasdb, 22. novembra 2014
Maslové halušky (fotorecept)
Foto: sdb

Jednoduché, typicky slovenské a poctivé. Domáce maslové halušky žiaden polotovar nenahradí.

4
porcie
10 minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 ml
40 g
200 g
1 ks čerstvé celé




Postup

  1. 1

    Recept si nevyžaduje nič špeciálne, použite mlieko, aké máte radi, korenie, či bylinky podľa chuti a jedla ktorého prílohu pripravujete a nebojte sa pokojne vyskúšať niečo nové. Pripravte si väčší hrniec s vodou na varenie halušiek a dajte pomaly variť.

    Maslové halušky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mlieko s maslom a soľou (korením podľa chuti) dáme variť. Keď sa maslo rozpustí, pridáme múku a miešame, kým sa zmes nelepí. Zmes bude trhaná, ale rovnomerne rozmiešaná. Odstavíme z ohňa a necháme mierne vychladnúť.

    Maslové halušky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme vajíčko a vymiešame do jednoliatej zmesi - môže byť tuhšia, ale podstatné je, aby bolo vajíčko dôkladne vymiešané.

    Maslové halušky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ak máte haluškáreň, veľmi jednoducho cez ňu halušky nasadzajte do vriacej vody. Ak nemáte, utlačte si zmes a pomocou lyžičiek tvarujte halušky vo veľkosti aká vám vyhovuje. Prípadne utlačené cesto vyložte na dosku a nasadzajte nožom. My by sme ju tiež použili dvakrát v roku, netreba mať doma všetko ;)

    Maslové halušky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Halušky sú hotové, keď vyplávajú na hladinu. Chutia aj samé o sebe, než podávame obed, polovicu zjeme, tak radšej spravíme viac :)

    Maslové halušky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

babinka
tak toto vyskusam, robievam halusky a take som este nerobila, mozno budu ako priloha, mozno samostatne a ci na sladko alebo slano, urcite skusim vsetko
jerica
Páči sa mi recept, aj keď som nepočula o takom postupe na halušky, dokonca ani mama a babka z Modry, pritom také kuchárky nerobievali varené s mliekom. U nás halušky máme všetci radi , ked budem robiť zeleninovú polievku, určite si ich spravím, som zvedavá aké a či budú pampúšikové :-) recept si ukladám :-)
braxi
super recept...je to vlastne odpaľované cesto /robí sa aj s vodou namiesto mlieka/... robím s toho aj šúľance s makom, alebo gule plnené ovocím s tvarohom, alebo plnené údeným mäsom s kapustou ....
mijaita
@braxi a ja vykrajuju lzickou nocky a zavaruju do polévky. Hezky recept, vsestranné vyuzití.
tatranka
Táto masa na halušky, mi pripomína odpaľované cesto,len tam namiesto mlieka pridávame vodu a viac vajíčok.Vyskúšam .Veď sa stále učíme.Mám rada nové recepty.
luss44
páčia sa mi, nerobila som ešte také. Viem si ich predstaviť preliate nejakou omáčkou s bylinkami, alebo aj na sladko. Už sú v KK.
evanaaa
Už som tu videla podobné halušky z odpaľovaného cesta, zaujímala by ma ich chuť, ale ak by sa mi cesto podarilo, to by som potom mohla vyskúšať aj venčeky, toto je asi jednoduchšie.
annan
Tak tieto halušky ma prekvapili,ale vyskúšam.Uvidím ako budú chutiť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia